Juniori Srbije (©Slavko Kolar/Rokometna zveza Slovenije)
Juniori Srbije (©Slavko Kolar/Rokometna zveza Slovenije)

Orlići 13. u Evropi, Simo Šijan 11 u metu

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.07.24. | 21:08

Juniori Srbije završili Evropsko rukometno prvenstvo pobedom nad Poljskom sa 27:25 (15:13)

Očekivalo smo više od juniora Srbije, momaka rođenih 2004. i mlađih na Evropskom prvenstvu u Celju. Na kraju skromno 13. mesto. Šampionat u Sloveniji rukometne nade su završile pobedom nad Poljskom sa 27:25 (15:13).

Posle poraza od Hrvatske, petog na šest mečeva, selektor Orlića Đorđe Teodorović je podneo ostavku, a to kao da je trglo našu selekciju, koja je prvo u razigravanju od 13. do 16. mesta pobedila Rumuniju u petak, a danas i Poljsku. Ono što je najvažnije, posle prvog kruga i pobede nad autsajderom Grčkom izboreno je Svetsko prvenstvo naredne godine. Ova generacija u kadetskog uzrastu preskočila je prošlogodišnje planetarno prvenstvo.

Izabrane vesti

Simo Šijan je bio najbolji pojedinac na meču. Levi bek Vojvodine postigao je čak 11 golova iz 17 pokušaja. Pratili su ga Aljoša Damjanović i Leo Feješ sa po četiri. Golman Vojvodine Marko Draško je imao čak 16 odbrana, zasenio je na ovom prvenstvu novog golmana Partizana Nikolu Zorića od koga se očekivalo da bude bolji deo našeg tandema čuvara mreže.

Kod Poljaka Marsin Peplinski i Jakub Vilgucki su po pet puta zatresli našu mrežu.



tagovi

Simo Šijanmuška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeĐorđe Teodorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara