Mikel Hansen (©Reuters)
Mikel Hansen (©Reuters)

Oporavljeni Mikel Hansen napada “srpski” Vesprem

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.04.24. | 11:49

EHF Liga šampiona: Danski bombarder ima poslednju šansu da osvoji evropski tron. Mađarski prvak ove sezone bolji u gostima nego na svom terenu

Miloš Kos sa Zagrebom je otpao u prvoj nokaut rundi Lige šampiona, pa će čast Srbije u elitnom klupskom rukometnom takmičenju Ligi šampiona da brane samo dvojica iz Vesprema, pivotmen naše reprezentacije Dragan Pešmalbek i trener Momir Ilić.

U Vespremu danas (18.45) stiže Olborg u prvom meču četvrtfinala. Tim iz grada u blizini jezera Balaton je u prethodnoj rundi pregazio PIK Seged i obezbedio dvomeč sa danskim vicešempionom. Za goste se posle mesec dana pauze u tim vraća veliki Mikel Hansen. Veteran se oprašta od rukometa na kraju sezone, pa će imati poslednju šansu da svoj tim odvede u Keln i da se bori za titulu šampiona Evrope.

Izabrane vesti

Najbolji šuter svih vremena sa Danskom je osvojio sve što je moglo, ali nema i dalje trofej Lige šampiona. Nije mu to uspelo za decenju sa Pari Sen Žermenom, a ovo mu je druga i poslednja sezona u Olborgu. On se u nedelju vratio u tim, dao je četiri gola Morsu u pobedi Olborga u domaćem šampionatu sa 33:27.

18.45: (1,30) Vesprem (9,00) Olborg (4,40)

Ilićev tim nema dostojnog takmaca u Mađarskoj, u seriji je od 10 pobeda u svim takmičenjima. Za razliku od prethodnih godina, kada je Vesprem ima jak domaći teren, ove godine klub sa najvećim budžetom na svetu igra bolje u gostima. U Vespremu su bodove osvojili u grupnoj fazi i Barselona i Magdeburg, a iste timove je mađarski tim dobijao na gostujućem terenu.

Dragan Pešmalbek igra odlično, verovatno mu je ovo sezona karijere. Protiv PIK Segeda je dao šest golova u revanšu. Mnogo toga u igri Ilićevog tima zavisi od francuskog tandema, srednjeg/desnog beka Nedima Remilija i najboljeg pivotmena današnjice Ludovika Fabregasa. U poslednje vreme u formi je Belorus na poziciji desnog krila Mikita Vailupao. Golmani su najveći problem mađarskog šampiona, ali se u poslednje vreme probudio Španac Rodrigo Korales.

20.45: (2,20) PSŽ (8,00) Barselona (1,90)

Osim Hansena i legendarnog golmana Niklasa Landina Jakobsena, mnogo se očekuje od Slovenca Aleksa Vlaha i leovorukog bombardera Madsa Hoksera Hangorda. Ovi timovi su pre dve godine igrali u Ligi šampiona. Tada je Vesprem izborio završni turnir Lige šampiona u Kelnu posle eliminacije u četvrtfinalu. Na svom terenu je slavio sa 36:29, dok je u Skandinaviji bilo 37:35.

Bitka titana nas očekuje u dvomeču Pari Sen Žermena i Barselone (20.45). Katalonci su blagi favoriti. Sveci su za vikend poraženi u finalu Kup Francuske od Nanta i to veoma ubedljivo (23:31), ali su na pragu da odbrane titulu u prvenstvu. Barsa godinama nema takmaca u Asobl ligi i matematički je odbranila titulu. Problem za Katalonce godinama je taj što nemaju previše takmičarskih utakmica, ne pamte kada su poraženi u domaćim okvirima, pa često zaribaju kada je najpotrebnije, obično u Kelnu na završnom turniru.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Kjelce - Magdeburg 27:26 (14:13)

Monpelje - Kil 39:30 (20:16)

Četvrtak

18.45: (1,30) Vesprem (9,00) Olborg (4,40)

20.45: (2,20) PSŽ (8,00) Barselona (1,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaRK BarselonaRK PSŽVespremRK Olborg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara