©AFP
©AFP

Oliver Ouks postaje novi šef Alpina

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 15:28

Nove promene u francuskom timu

Nakon Otmara Šafnauera i Bruna Famina koji je na čelu Alpina bio samo godinu dana zaključno sa prošlim trkačkim vikendom u Belgiji, francuski tim dobija novog šefa - Olivera Ouksa.

Tridesetšestogodišnji Ouks postaće drugi najmlađi šef nekog tima Formule 1, nakon Kristijana Hornera 2005. godine kada se sa 31 godinom pridružio Red Bul Rejsingu. Ouks je do sada bio zadužen za vođstvo ekipe Hajtek u Formuli 2 i Formuli 3, koju je sam i osnovao 2015. godine, a sa kojom je zabeležio mnoštvo pobeda. Pre posla u menadžmentu, Ouks je i sam bio trkač a 2005. postao je svetski karting šampion.

Izabrane vesti

O svom novom poslu, Ouks je rekao: "Veoma sam zahvalan Luki de Meu i Flaviju Brijatoreu na ovoj prilici da BWT Alpin F1 tim vratim u konkurenciju. Tim ima talentovane ljude i siguran sam da tokom ostatka sezone a i kasnije možemo da postignemo odličan dogovor. Radujem se da počnem nakon letnje pauze."

Flavio Brijatore koji se vratio u tim ovog juna kao glavni savetnik, a koji je pokrenuo ovaj novi niz promena, istakao je značaj dolaska mladog Ouksa: "Srećan sam što smo mogli da regrutujemo Olija Ouksa za naš projekat u Formuli 1. Oli je veoma talentovan sa velikim iskustvom u vođstvu i sa uspehom u trkanju. Njegov prelazak u ovu ulogu je odličan primer snage i vere koje mladi, nadolazeći ljudi imaju u nas i radujem se što ćemo blisko sarađivati sa njim sa zajedničkim fokusom napretka i pobeđivanja."

Luka de Meo, glavni izvršni direktor Reno grupe je dodao: "Zadovoljstvo je dovesti Olija u tim i da on postane jedan od najmlađih šefova tima koje je ovaj sport ikada video. Tim se gradi za buduće uspehe i ovo je istaknuto Olijevim dolaskom na višu poziciju. Radujemo se što ćemo iskoristiti njegov entuzijazam, energiju i strast za trkanje i ostvariti taj način razmišljanja u celom timu."

Nakon potvrde o odlasku Estebana Okona iz njihovog vozačkog sastava, još uvek se čeka na odluku Alpina o tome ko će se od naredne sezone pridružiti Pjeru Gasliju. Najglasnija imena na spisku su sin legendarnog Mihaela Šumahera - Mik, trenutni vozač u šampionatu izdržljivosti za Alpin, koji je u Formuli 1 2021. i 2022. vozio za ekipu Hasa, ali i Džek Duan, test vozač koji se do prošle godine takmičio u Formuli 2.

Piše: Maja Nakaradić


tagovi

Formula 1Alpina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara