Nikola Karabatić teško može da prođe pored El Dere i Zejna (©Reuters)
Nikola Karabatić teško može da prođe pored El Dere i Zejna (©Reuters)

Olimpijski i evropski šampion u nokdaunu, Fabregas spasao bod očajnom domaćinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.07.24. | 20:40

Rukometaši Francuske i posle trećeg kola u Parizu bez pobede. Jedva osvojen i bod – 26:26 protiv afričkog prvaka Egipta golom Ludovika Fabregasa uz zvuk sirene

Danska i Norveška su selekcije koje su uzele meru Galskim petlovima. Rukometaši Francuske, olimpijski i evropski šampioni, ostali su bez pobede i posle trećeg kola. Egipat je u trileru u Parizu bio na pragu trijumfa nad braniocem krune iz Tokija pre tri godine, ali je pivotmen Ludovik Fabregas spasao bod Galskim petlovima - 26:26 (11:15) i ostavio ih u igri za plasman u četvrtfinale.

Eioim Prandi je skočio, uposlio iskusnog kružnog napadača, a as Vesprema je pogodio u poslednjoj sekundi, za malo radosti domaćih navijača i nagoveštaj bolje igre u nastavku olimpijskog turnira.

Izabrane vesti

I pored samo boda, četa Gijoma Žila i dalje može do četvrtfinala. Potrebne su joj pobede protiv Mađarske i Argentine u poslednja dva kola. Trikolori su bili prvi favorit za zlato pre početka Olimpijskih igara, svi su ih videli u finalu sa Dancima, ali Nikola Karabatić i drugovi hodaju po ivici, jednom nogom u provaliju.

Sa samo Dikom Memom kao raspoloženim bekom, sa očajnim golmanima, Remijem Deboneom i Vensanom Žerarom, čuvarima mreže ispod proseka, sa veteranom Karabatićem koji je jednom nogom u penziji, sa Nedimom Remilijem i Eloimom Prandijem koji nisu u formi, muke za domaćina.

U grču je svetska supersila. Ne ide, pritisak je veliki, želja da se Nikoli Karabatiću priredi oproštaj od rukometa iz snova. Faraoni su na krilima levorukog bombardera Omara Jahije vodili veći deo meča, imali početkom drugog poluvremena + 5 – 18:13.

Trgao se domaćin, serijom 6:1 je izjednačio u 48. minutu – 19:19, ali u finišu je četa Huana Karlosa Pastora imala i +2 – 25:23, bila bliža pobedi, ali je Fabregas spasao olimpijskog i evropskog šampiona.

Omar Jahija je bio najbolji igrač meča sa osam golova. Ahmed Adel je dao šest, a AlI Zejn pet. Mohamed Ali je imao 11 odbrana. Kod Francuske je junak remija Galskih petlova Ludovik Fabregas postigao pet pogodaka. Dika Mem i Igo Deska su po četiri puta zatresli mrežu Trikolora. Golmani su bili slabi, samo 10 intervencija. Remi Debone je imao šest odbrana, a veteran Vensan Žerar četiri.

Najprijatnije iznenađenje u Gradu svetlosti su rukometaši Slovenije, koji su posle Hrvatske bili bolji od favorizovanih Šveđana – 29:24. Opet su blistali Blaž Janc sa 10 golova i Aleks Vlah sa osam. Kod Skandinavaca istaklo se samo levo krilo Hampus Vane sa šest pogodaka.

Danska je u egzibicionoj i neobaveznoj utakmici pobedila Argentinu sa 38:27, a Matijas Gidsel je dao 13 golova Gaučosima.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA RUKOMETAŠE – 3. KOLO

Sreda

Norveška – Mađarska 26:25 (11:13)

Hrvatska – Nemačka 31:26 (15:13)

Španija - Japan 37:33 (20:18)

Slovenija - Švedska 29:24 (15:14)

Francuska - Egipat 26:26 (11:15)

Danska - Argentina 38:27 (19:14)



tagovi

Pariz 2024Nikola KarabatićRukometna reprezentacija FrancuskeRukometna reprezentacija Egipta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara