Kelsi Robinson Kuk (FIVB)
Kelsi Robinson Kuk (FIVB)

Olimpijska šampionka se vratila u Koneljano

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 14:17

Kelsi Robinson Kuk će ponovo obući dres Imoka

Polako se sklapa slagalica u Koneljanu. Velike promene će doživeti šampion Italije tokom ovog leta, ali će sigurno i narednu sezonu započeti sa velikim ciljevima.

Najnovije pojačanje stiže iz Amerike, reč je o povratnici Kelsi Robinson Kuk. Reprezentativka Amerike je igrala za Imoko tokom sezone 2015-2016, a nakon toga je otišla u Kinu, pa se vratila u klub u drugoj polovini takmičarske godine 2016-2017.

Izabrane vesti

U Evropi je nosila dres i Fenerbahčea i Vakifbanka.

"Oduvek sam želela da se vratim u Koneljano i čim se ukazala prilika, u trenu sam znala da je to mesto na kome želim da budem. Divan je osećaj kada se setim godina koje sam provela ovde. Najlepše uspomene su sigurno osvajanje skudeta 2016. godine i učešće na Fajnal foru Lige šampiona 2017. Iskreno, nisam očekivala da ću moći da se vratim u ovaj poseban klub, ali sada se namestilo i stvarno želim da dam sve od sebe. Nastaviću da radim i da napredujem igrajući sa talentovanim i ambicioznim saigračicama", rekla je Kelsi Robinson Kuk.

Nekadašnja studentkinja Tenesi i Nebraska univerziteta pokriva poziciju primača servisa, na kojoj je tokom prethodnih godina igrala Mirjam Sila, nova uzdanica Monce. Kelsi Kuk je spremna da preuzme odgovornost i odigra značajnu ulogu u Santarelijevoj ekspediciji.

"Od trenutka kada sam prvi put stigla u Italiju, mnogo sam se promenila. Tada sam bila mlada, a sada sam sazrela i kao igračica i kao čovek. Mislim da sam vremenom, posle mnogo odigranih važnih utakmica skupila veliko iskustvo. Što se privatnog života tiče, sada sam udata i uživam u životu sa mužem Brajanom. Doživeli smo prelepe trenutke u inostranstvu, gde smo se susretali sa drugim kulturama i životnim stilovima. Međutim, nedostajala mi je Italija i italijanska liga, koja je sve jača. Srećna sam što se vraćam i nadam se da ću imati dobar uticaj i kao igrač i kao čovek u novom timu. Stojim na raspolaganju treneru i svima u klubu... Čini mi se da ćemo imati zaista jak tim", podvukla je Amerikanka.

Ona se trenutno nalazi sa reprezentacijom, koju čeka učešće na finalnom turniru Lige nacija. Posle toga će se okrenuti pripremama za Svetsko prvenstvo.


tagovi

Ženska odbojkaška reprezentacija SADCEV Liga šampionaImoko KoneljanoOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara