(©RSS)
(©RSS)

Olimpijci testirali Orliće pred EP, Kojadinović – Šijan 9:9

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 09:04

Stariji pobedili mlađe sa 34:26 u Staroj Pazovi

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi odigrana je sada već tradicionalna utakmica između seniorske B reprezentacije i najboljeg juniorskog sastava u okviru priprema za veliko međunarodno takmičenje, ovoga puta Evropsko prvenstvo.

Izabranici ”Olimpijskog tima” kako ih radno zove selektor Orlova, Boris Rojević, savladali su mlađe kolege rezultatom 34:26. Iako rezultatski značaj nije postojao, svi igrači na terenu maksimalno su pristupili ovom okršaju, posebno Andrej Trnavac koji je sjajno branio u prvom poluvremenu.

Izabrane vesti

Pratio je kapiten na ovoj utakmici u napadu, Uroš Kojadinović, kome je falio jedan gol do dvocifrenog učinka (9). U ekipi Đorđa Teodorovića, najefikasniji bio je Simo Šijan sa isto toliko pogodaka.

Početak je bio loš. Golmani su bili nerešiva enigma, nismo pogađali zicere. Na pauzi smo se dogovorili i zbili redove pa u drugom delu popravili utisak i pokazali svoj kvalitet i borbu bez obzira što su preko puta bili seniori”, ističe mladi bek Vojvodine, Simo Šijan.

Doskorašnjem kapitenu juniora, sada sa druge strane terena, Urošu Simiću, nije bilo lako da se navikne na promenu.

Jako čudan osećaj zbog selektora i stručnog štaba, ali i momaka koji su bili sa nama prethodnih godina na Svetskim i Evropskim prvenstvima. Izuzetno perspektivna generacija, želim im mnogo sreće, da opravdaju ulogu koju s pravom imaju. Strpljivo čekam priliku kada pričamo o seniorskoj reprezentaciji. Svestan sam da na mojoj poziciji postoji izuzetno jaka konkurencija, sa momcima koji igraju u inostranstvu, ali idem korak po korak. Čast mi je što sam bio ovde sa ovom selekcijom i rado ću se odazivati na svaki poziv jer je to čast i privilegija

Selektor Boris Rojević izgledao je zadovoljno na kraju ovog okupljanja.

Rekao sam im da se kroz svaku utakmicu gradi pobednički mentalitet i da nema prijateljskih utakmica. To će juniorima biti najbolja moguća provera i oni su maksimalno shvatili sve što smo na treninzima radili ova tri dana i na terenu sproveli. Drago mi je što vidim koliko im je stalo. Mnogi su došli sa pauze, nisu trenirali od dve nedelje do 20 dana, ali to se danas nije videlo. Srećan sam jako zbog njih, ali i zbog juniora i ovom prilikom bih im poželeo puno sreće na Evropskom prvenstvu”, istakao je Rojević.



tagovi

Rukometna reprezentacija Srbijemuška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeBoris RojevićSimo ŠijanUroš Kojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara