(©MN Press)
(©MN Press)

Olimpijakos ima Grke, ali nema pravog! Vlahopulos puštao magiju, Drašović lansirao Novi Beograd u polufinale

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.05.23. | 18:05

Živko Gocić izašao kao pobednik iz duela sa Igorom Milanovićem, srpski šampion sa Barselonetom za plasman u finale

Često se Novi Beograd zlopatio ove sezone u Ligi šampiona, ali u prvoj eliminacionoj utakmici bio je mentalno čvrst kao nikada do sada. Srspkog šampiona nije pokolebao povratak Olimpijakosa, nije pukao pod pritiskom. Podigao je igru na viši nivo i zatvorio prolaz Igoru Milanoviću i Filipu Filipoviću do polufinala. Tamo ide Novi Beograd, a rival će mu biti Barseloneta - 13:11.

Olimpijakos ima Grke, ali nema pravog! Nije vratio Angelosa Vlahopulosa. Prethodne godine je odigrao maestralno u polufinalu sa Brešom, sada protiv nekadašnjeg kluba. Puštao je omaleni grčki reprezentativac magiju, ali uloga junaka pripala je domaćim igračima. Radomir Drašović i Viktor Rašović su srozali samopouzdanje Pirejcima, da bi ih Alvaro Granados dotukao.

Izabrane vesti

Na kraju - ubedljivo. Ali, daleko od toga da je Novi Beograd ceo meč dominirao. Provozao se rolerkosterom, međutim, u dramatičnim momentima mogao je da se osloni na fenomenalnog Žoaa Pedra Fernandesa i španskog klasnog šutera. 

Najveći protivnik Novog Beograda nije vaterpolo creme della creme, već on sam sebi. I tako je čitave sezone. Kroz čitavu grupnu fazu, kao i domaći šampionat regionalnu ligu, ekipa Živka Gocića imala je izvanredne role i segmente, polazilo joj je za rukom da maltretira rivale i uraganskim naletima pravi serije. A, onda - mrak. Kao da neko ugasi svetlo. 

Konstantno je upadao novobeogradski klub u minus fazi i to mu se dogodilo i u drugom periodu četvrtfinalu. Najveća boljka nije u potpunosti eliminisana, ponovo je srpski šampion propustio priliku da nokautira suparnika ili ga bar udalji toliko da ne može da ga sustigne i oseti spokoj. Ali, ovoga puta, nije sa trzavicama ušao u završnicu. Novi Beograd je igrao u prvoj deonici kao u transu, Olimpijakos se dugo tražio i Angelos Vlahopulos je kažnjavao apsolutno svaku grešku. 

Pirejski crveno-beli imaju brdo Grka, ali bi u tom trenutku voleli da imaju samo jednoga - onog iz redova Novog Beograda. Angelos Vlahopulos je fintama rušio bedeme, padale su ruke i hrvatski čuvar mreže Marko Bijač bivao je nemoćan. Nadovezao se i Alvaro Granados, crnogorski centar Miroslav Perković doneo je produkciju i sa centarske pozicije... I onda tajac. Olimpijakos je prestao da bude raštimovani orkestar, a do izražaja su došli levoruki bombarderi. 

Tandem Marton Vamoš - Filip Filipović je pokrenuo crveno-bele, probudili su se i navijači pirejskog kluba na tribinama. Kola su krenula nizbrdo, sevale su levice mađarskih i srpskog velikana - istina, usporio je dvostruki olimpijski šampion u nastavku - a proradio je i Janis Funtulis. Najiskusniji su uspostavili ravnotežu, Aleksandros Papanastasiju dao lak gol iz kontranapada, da bi Novom Beogradu samopouzdanje opalo posle greške Žoaa Pedra Fernandesa

Napravio je kardinalno grešku na kraju druge četvrtine, zanjihao je Janis Funtulis mrežu uz zvuk sirene. Baš takav gol dao je na prošlogodišnjem Fajnal-ejtu Lige šampiona Angelos Vlahopulos italijanskoj Breši i okrenuo vodu na vodenicu srpskog predstavnika. No, bila je to prva omaška brazilskog golmana, do tada, a i kasnije, bio je fenomenalan. Do odlaska na odmor imao je dvocifren broj intervencija! 

Pao je Novi Beograd, ali u četvrtfinalu je imao poztpuno drugačiju reakciju. Nije bilo nervoze, zategao je Živko Gocić defanzivu i u prvi plan lansirani su srpski reprezentativci. Nije se Olimpijakos osećao komforno i pored toga što je bio za petama organizatoru turnira, pogotovo ne kada je Radomir Drašović nepogrešivo parao mrežu. Ubacio je saigrače u pravi ritam, a jedan od presudnih momenata bio je kada je Viktor Rašović u odlučujućem periodu desnom rukom sa desnog krila matirao Marka Bijača

Olimpijakos se nije oporavio, Alvaro Granados je ostavio svoj pečat i Novi Beograd je preskočio prvu prepreku i ušao u polufinale, gde ga čeka Barseloneta.

NOVI BEOGRAD - OLIMPIJAKOS 13:11

(4:2, 2:4, 3:1, 4:4)

Beograd

Bazen: 11. april

Sudije: Margeta (Slovenija), Švarc (Izrael)

NOVI BEOGRAD: Filipović, S. Rašović, Martinović, Granados 5, Vučinić 1, Pijetlović 1, Drašović 2, Jakšić, Perković 1, Vlahopulos 2, Skumpakis, V. Rašović, Fernandes (17 odbrana). Trener: Gocić.

OLIMPIJAKOS: Bijač (7 odbrana), Gilas, Vamoš 3, Genidunijas, Funtulis 2, Guvis, Dervisis, Bušlje, Murikis, Filipović 3, Dimu, Papanastasiju 3, Zerdevas. Trener: Milanović.

RASPORED ZAVRŠNOG TURNIRA LIGE ŠAMPIONA:

Sreda

ČETVRTFINALE

Barseloneta - Jug Dubrovnik 11:9

Novi Beograd - Olimpijakos 13:11

Breša - Vuljagmeni 10:11

Pro Reko - Ferencvaroš 8:4

Četvrtak

POLUFINALE

17.00: Barseloneta – Novi Beograd

20.00: Vuljagmeni – Pro Reko

Subota

MEČ ZA TREĆE MESTO

19.00

FINALE

21.00



tagovi

VK OlimpijakosVK Novi BeogradLiga šampiona u vaterpoluIgor MiladinovićŽivko GocićFilip FilipovićMarton VamošAleksandros PapanastasijuJanis FuntulisMarko BijačRadomir DrašovićViktor RašovićAngelos VlahopulosAlvaro GranadosŽoao Pedro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara