Srećko Lisinac (©MN Press)
Srećko Lisinac (©MN Press)

Očekivano: Razišli se putevi Srećka Lisinca i Varšave

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 15:12

Srpski as je već duže vreme povređen

Srpski reprezentativac Srećko Lisinac rastao se sa poljskom Varšavom i u potrazi je za novim klubom.

Ovakav epilog mogao se i naslutiti, pogotovu na osnovu zdravstvenog biltena srednjeg blokera u prethodnih 14 meseci. Lisinac je u maju 2023. podvrgnut selektivnoj operaciji lumbalnog dela kičme na privatnoj klinici u Pjaćenci. Kako je tada saopštio italijanski Trentino, čiji je bio član u tom periodu, zahvat je poveren specijalisti Alesandru Sačeliju sa ciljem da se srpski odbojkaš u najkraćem mogućem roku vrati takmičarskim aktivnostima. U međuvremenu je napustio Apenine i preselio se u Varšavu, ali njegov oporavak i dalje traje.

Izabrane vesti

Prošlu sezonu proveo je u Poljskoj, iako praktično nije ni imao priliku da debituje na pravi način. Početkom 2024. čak je i produžio ugovor sa Varšavom na još godinu dana i željno se iščekivao najavljeni povratak u finišu Plus lige. Međutim, na kraju je napustio redove osvajača evropskog Kupa izazivača.

"Prilikom kreiranja sastava za prethodnu godinu, jedna od mojih prvih odluka bila je da izaberem Srećka Lisinca. Reč je o sjajnom odbojkašu koji pokazuje veliki kvalitet i van terena. Kada se bude vratio u punoj snazi predstavljaće pojačanje svakom vodećem timu“, istakao je Pjotr Gacek, potpredsednik i sportski direktor Varšave.

Njegov sada već bivši klub oglasio se i na društvenim mrežama. 

"Tokom cele sezone bio je pod nadzorom Varšave i prolazio kroz proces rehabilitacije. Uprkos tome što nije nastupao na terenu, bio je vredna podrška čitavoj ekipi. Pružao nam je svoju pomoć i iskustvo u borbi za medalje u Plus ligi i evropskim kupovima. Srećko – hvala i srećno“, navodi se, između ostalog, u objavi na Instagramu.

Piše: Uroš Selenić


tagovi

Srećko LisinacMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara