Neven Majstorović (©MN Press)
Neven Majstorović (©MN Press)

Obračun kola u Topoli: Pravi su hit i jedni i drugi, a delovalo je da će se boriti za opstanak

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 11:27

Odbojkaši Karađorđa i Niša sastaju se večeras od 19.00 časova

Prošle sezone Karađorđe je u foto-finišu izborio opstanak u Superligi, a Niš je igrao Prvu ligu Srbije. Ove sezone njihov status se potpuno promenio...

Delovalo je da će se oba kluba boriti tokom većeg dela takmičarske godine da pobegnu iz opasne zone, ali posle osam kola oni su na samom vrhu. Večeras će odmeriti snage u derbiju 9. kola od 19.00 časova u Topoli.

Izabrane vesti

Niš je lider u ovom trenutku sa sedam pobeda i jednim porazom - 18 bodova. Ekipa koju sa klupe predvodi Neven Majstorović ima dva boda više, ali i pobedu manje. S obzirom na to da se u Superligi prvo gleda broj trijumfa, Karađorđe je sa učinkom 6-2 na drugom mestu. Sledi Radnički sa istim skorom 6-2, pa Partizan sa utakmicom manje i učinkom 6-1. Zvezda je petoplasirana 5-3, Vojvodina na šestom mestu sa mečom manje 5-2.

Jasno je da bi se možda pretumbale pozicije da su svi dueli odigrani, ali to svakako ne umanjuje sve što su do sada uradili Karađorđe i Niš.

Tim iz Topole je u prvom kolu kolu izgubio 2:3 od aktuelnog šampiona Partizana, a posle toga je pobedio Jedinstvo, Spartak, Radnički, Borac, Ribnicu i Mladi radnik. Poraz je doživeo od Vojvodine.

Niš je izgubio samo od Vojvodine, a trijumfovao je protiv Borca, Ribnice, Mladog radnika, Jedinstva, Takova, Crvene zvezde i Partizana.

Obe ekspedicije su pune samopouzdanja, s razlogom... I jedni i drugi žele nastavak serije, pa bi njihov večerašnji okršaj mogao da bude veoma zanimljiv.

Danas su na programu još dve utakmice - u Beogradu Crvena zvezda dočekuje Jedinstvo iz Stare Pazove, a Borac igra protiv Ribnice.

U subotu na teren izlaze Partizan i Takovo, a u ponedeljak Spartak i Mladi radnik.

Utakmica Radnički - Vojvodina je odložena, zbog stomačnog virusa koji je zahvatio čak devet igrača iz Kragujevca, kao i neke članove stručnog štaba.

PRVENSTVO SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

9. kolo

PETAK

16.30: Borac Starčevo - Ribnica

19.00: Karađorđe - Niš

20.30: Crvena zvezda - Jedinstvo SP

SUBOTA

19.00: Partizan - Takovo

PONEDELJAK

19.00: Spartak Subotica - Mladi radnik

Radnički - Vojvodina ODLOŽENO


tagovi

OK KarađorđeOK NišSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara