(©I. Gagić)
(©I. Gagić)

Novosađanke jure rekord zagrebačkog Vjesnika star 50 godina

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.10.24. | 10:07

Stonoteniserke iz Srpske Atine ostvarile 100. uzastopnu pobedu u Superligi Srbije

Stonoteniserke Novog Sada ostvarile su 100. uzastopnu pobedu u Superligi Srbije. Sedmostruke uzastopne šampionke trijumfovale su u četvrtom kolu, na SPENS-u, sa 4:0 protiv Uniree iz Uzdina. Tako je Novi Sad produžio seriju nepobedivosti koja traje od januara 2021. Ako bi do kraja prvenstva ostao neporažen, srušio bi rekord star 50 godina kada je zagrebački Vjesnik, dvostruki prvak Evrope sa Šurbekom, Stipenčićem i Čordašom, u periodu 1971-1975, vezao 122 uzastopna trijumfa.

Ekipu Novog Sada predvodi jedna od trenutno najboljih igračica u evropskim kupovima Aneta Maksuti, zatim i kapitenka Tijana Jokić, nekadašnja naša reprezentativka Anamaria Erdelji i dve juniorke Sara Radak i Maša Boškovski, uz trenere Slobodana Stojanova i Miloša Tiosavljevića.

Izabrane vesti

Srpske šampionke su i ove godine, treći put uzastopno, uspele da se domognu Top 12 faze Lige šampiona posle osvajanja drugog mesta na turniru u Berlinu. Prethodne dve sezone stizale su do četvrtfinala elitnog evropskog takmičenja, a pre toga, dva puta, do polufinala Lige Evrope.


tagovi

stoni tenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara