(© MN Press)
(© MN Press)

Novosađani imaju jasnu računicu pred Superkup: Energijom do odbrane trofeja

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 08:06

"Meč protiv Zvezde dočekujemo u najboljem mogućem raspoloženju", ističe Marko Narančić, trener Vojvodine Mozzart

Mnogi nisu prošle godine shvatili ozbiljno kvalitet Vojvodine Mozzart. Kazna je bila i više nego surova. Bogata vitrina kluba dodatno je popunjena sa dva trofeja. Da li Novosađani mogu da ponove rezultate iz prethodne sezone, odgovor će dati i prva borba za trofej Superkupa (subota, 19.00). Poprište bitke je Smederevo, a rival izuzetno inspirativan – Crvena zvezda.

Jedan od tvoraca (ne)očekivanog uspeha bio je i trener Marko Narančić. Ono što se od tada nije promenilo je da perspektivni stručnjak i dalje komanduje pored terena. Koliko je daleko od reprize sa proteklog izdanja u kojem je nadigrao Partizan, uvideo je tokom pripremnog perioda. Serija testova gotovo je privedena kraju na "Memorijalu velikana" koji je održan u čast Radovana Dabića i Žarka Petrovića. Četvrta pozicija u konkurenciji isto toliko učesnika, među kojima je najbolji bio Levski iz Sofije, nije naljutila šefa stručnog štaba. Pored rezultata, veću glavobolju zadale su mu kadrovske muke. Čak je i bio prinuđen da u poslednjem kolu protiv rumunske Arkade igra sa dva korektora u postavi.

Izabrane vesti

"Situacija je povoljnija u odnosu na Memorijalni turnir. Ne možemo da računamo, barem u trenutnim okolnostima, na verovatno samo jednog primača. Ostaje nam i da se nadamo da ćemo tu poziciju nekako osposobiti do početka utakmice", istakao je Narančić u razgovoru za Mozzart Sport.

(© MN Press)(© MN Press)

Mečevi u kojima se mogu ispisati nove stranice istorije uvek posebno motivišu prvotimce. A da idilična atmosfera vlada među njegovim izabranicima, otkrio je strateg koji je tokom igračke karijere nastupao u Srbiji, Grčkoj, Iranu, Kataru, Rusiji, Fracuskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Kako računamo na mladu ekipu, dočekujemo finale u najboljem mogućem raspoloženju. Energija mora da bude na najvišem nivou iz posebnog razloga. U trenutnim okolnostima možemo ravnopravno da igramo samo ako tu energiju pretvorimo u kvalitet".

Osvrnuo se i na to da Lalama ponovo nije dodeljena uloga apsolutnog favorita za visok plasman. Iako je želeo objektivnom analizom da ukaže na prednosti i mane Beograđana, nije se unapred predao. Sasvim je jasno i da ta opcija ne postoji kod Narančića, pogotovu od maja 2023. godine. Upravo je tada Marko preuzeo upravljanje klubom bogate tradicijem. Svemu je prethodila ostavka Slobodana Boškana. Otežavajuću okolnost predstavljali su rezultati bivšeg reprezentativca koji je na funkciji trenera i sportskog direktora osvojio ukupno pet titula za šest sezona. U skladu s takvim renomeom, pretpostavlja šta mu je činiti protiv crveno-belih.

"Što se mene tiče, fokus je na razvoju igrača. Međutim, ne mogu da kažem da neću ići na osvajanje svih trofeja. Znam da je pred izabranicima teška utakmica. Ukoliko pogledam samo kvalitetan sastav Crvene zvezde, neophodno je da mirne glave uđu u nastupajući duel. Nemam ni dilemu da će dati maksimum, a sve u cilju da pehar ostane tamo gde se i trenutno nalazi – u vitrini kluba".

Evenutalna odbrana krune potencijalno bi mogla da ima strateški značaj uoči predstojećih izazova.

"Uvek se trenira zbog velikih utakmica. Pre svega, iskoristio bih priliku da se zahvalim i odbojkašima iz prošle sezone koji su stvorili mogućnost da se nova generacija bori za pehar. Osim što će steći iskustvo, pobeda bi mogla da predstavlja odskočnu dasku na polju poboljšanja samopouzdanja".

Prethodno su i "oči" skauting službe bile usmerene ka evropskim obavezama protivnika iz prestonice Srbije.

"Ispratili smo brojne prijateljske utakmice, kao i prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Dvomeč sa Omonijom poslužio je kao odlična priprema. Ostaje isključivo nedoumica u kakvom će sastavu da nastupi Crvena zvezda".

Pobedio ili ne, zna šta mu predstoji kada i za sedam dana počne nacionalno prvenstvo .

"Situacija unutar rostera se svakog leta menja. Prošle sezone smo imali mladu ekipu, a sada je taj prosek ispod 20 godina. Očekivano je da u narednom periodu bude i ždosta oscilacija u igri. Upravo zbog toga svaki član Vojvodine i zaslužuje punu podršku", zaključio je Narančić, koji je već krajem avgusta prilikom prozivke znao da više neće moći da računa na udarni tercet, Lazar Bajandić-Andrej Rudić-Žarko Kisić.

Piše: Uroš Selenić


tagovi

OK VojvodinaMarko NarančićOK Crvena ZvezdaSuperkup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara