Karson Venc (©AFP)
Karson Venc (©AFP)

Novi trejd u NFL-u: Venc u Vašingtonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.03.22. | 20:40

Doskorašnji kvoterbek Indijanapolisa posle samo sezone napušta Koltse i seli se u prestonicu SAD-a u redove Komandersa

Novi veliki trejd u NFL-u. Kvoterbekovi idu kao alva. Karson Venc je novi vođa napada Vašingtona. On je posle trejda stigao u redove Komandersa iz Indijanapolisa, dok su Koltsi dobili dva pika treće runde na draftu, jedan ove godine, a drugi naredne, s tim da u 2023. ruki može da bude iz druge runde drafta, zavisno od učinka Venca u novoj franšizi.

Nekada drugi pik na draftu koji ima Superboul krunu s Filadelfijom 2018. godine, nije zadovoljio u Koltsima, koji nisu uspeli da stignu do plej-ofa ove sezone, pa je prosleđen u glavni grad SAD-a. Četa Rona Rivere kuburi s kvoterbekovima. Prošlogodišnji starter Rajan Ficpatrik se povredio već u prvom kolu, dok se Tejlor Hejniki, ipak, nije pokazao kao kapacitet da bude strater, pa su se u Vašingtonu odlučili za promenu na najosetljivijoj poziciji u timu.

Izabrane vesti

Indijanapolis je takođe u prethodne četiri godine menjao kvoterbekove svake sezone. Posle iznenađujućeg penzionisanja Endrjua Laka, kao vođe napada smenjivali su Džejkobi Briset, Filip Rivers i prošle godine Venc.

04.30: (1,60) Los Anđeles Klipers (13,0) Vašington (2,60)

Nekada velika nada NFL-a, koga je teška povreda kolena izbacila iz ritma, zaradiće u narednoj sezoni 28.000.0000 dolara, plus 5.000.000 bonus. Vašington ima odličnu situaciju kada je u pitanju „seleri kep“, u plusu je 70.000.000, pa će moći da bude veoma aktivan u pijaci slobodnih agenata.

Naredne sezone, Venc se opet vraća na Istok NFC-a, igraće dva meča protiv nekadašnjeg tima Filadelfija Iglsa.

Podsetimo, u utorak je Eron Rodžers dogovorio četvorogodišnju saradnju sa Grin Bej Pekersima za fantastičnih 200.000.000 dolara, dok je Rasel Vilson trejdovan u Denver iz Sijetla, što je jedan od najvećih trejdova u istoriji lige.



tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaIndijanapolis KoltsKarson Venc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara