(Star sport)
(Star sport)

Novi spisak odbojkašica za Pariz: Popović x2 među putnicima, ne idu Bjelica i Jegdić

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 13:20

Zna se konačan sastav svetskih šampionki za Olimpijske igre

Selektor srpskih odbojkašica Đovani Gvideti je nakon poslednje provere pred Olimpijske igre iskoristio pravo da promeni konačan spisak putnica za Pariz.

Svaki selektor je imao pravo da promeni četiri imena u odnosu na prvobitni spisak i Italijan je odlučio da napravi dve konačne promene. Na najveću smotru svetskog sporta, ipak, idu dugogdišnje reprezentativke Silvija Popović i Mina Popović koje nisu bile na prvom spisku. Umesto njih su precrtane rezrervni korektor Ana Bjelica i libero Aleksandra Jegdić.

Izabrane vesti

Silvija Popović ima 38 godina i ovo joj je verovatno poslednje veliko takmičenje u dresu reprezentacije. Bila je učesnica i na prošla dva olimpijska turnira u Riju i Tokiju na kojima je osvojila srebro i bronzu. Nije je bilo na prethodna dva velika takmičenja (SP 2022. i EP 2023.) kada su poziciju libera pokrivale Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić, ali se Gvideti za Pariz odlučio za iskustvo i da vodi samo jednog libera.

Srbija će u Pariz i sa samo jednim korektorom – Tijanom Bošković. Dugo godina je Ana Bjelica bila alternativa najboljoj odbojkašici Srbije i na prvobitnom spisku za Pariz joj je bila dodeljna uloga “džokera”, odnosno 13. igračice na spisku. Reč je o novitetu kada su u pitanju odbojkaški turniri na Olimpijskim igrama. Selektori svih reprezentacija će prvi put moći da računaju na rezervnog igrača ukoliko je neophodno izvršiti promenu iz medicinskih razloga. Ostalo je nepromenjeno da broj igrača po ekipi ne može da bude veći od 12. Svojevrsni džokeri će nesmetano moći da treniraju sa reprezentacijom i prisustvuju utakmicama, međutim, izvesno je da ne mogu biti smešteni u Olimpijskom selu, osim ako nacionalni komiteti ne pruže dodatnu podršku i pronađu adekvatno rešenje.

Gvideti je odlučio da taj 13. igrač umesto Ane Bjelice bude Mina Popović. Srbija na Olimpijskim igrama moći da računa na četiri srednjaka, jer su tu još Jovana Stevanović, Maja Aleksić i Hena Kurtagić.

Iako Srbija nema monimalno rezervnog lidbera ili rezervnog korketora na spisku, neke odbojkašice sa drugih pozicija poput Bojane Milenković ili Aleksandre Uzelac ili Sare Lozo mogu da uskoče kao pirvremena rešenja kada je potreban predah Tijani Bošković i Silviji Popović.



tagovi

Odbojkaženska odbojkaška reprezentacija SrbijeSilvija PopovićMina PopovićOlimpijske igreOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara