Nedžad Osmakač (©MN Press)
Nedžad Osmakač (©MN Press)

Novi Sad još nije potonuo, Nedžadovi momci iznenadili Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.23. | 23:18

Ekipa iz srpske Atine slavila 3:2 u pretposlednjem kolu ligaškog dela prvenstva Srbije i zadržala nadu za opstanak

Odbojkaši Zvezde su dva puta ove sezone slavili protiv Novog Sada maksimalnim rezultatom, ali na trećem međusobnom okršaju su se okliznuli... Izabranici Nedžada Osmankača su se večeras izvukli nekako, preokrenuli posle 1:2 i na kraju dobili taj-brejk koji ih i dalje drži u životu.

Na semaforu je posle pet setova pisalo - 3:2 (20:25, 25:21, 20:25, 28:26, 15:11).

Izabrane vesti

Novi Sad sada ima skor 6-15 na 11. poziciji, a isto broj pobeda su zabeležile i ekipe Karađorđa i Takova. Gledaće Novosađani njihove rezultate za vikend, a onda se spremati za poslednji duel sa Jedinstvom iz Stare Pazove. Za njih je najvažnije da šanse i dalje postoje...

"Šta reći nakon ovako teške utakmice, osim što čestitam svojim igračima, koji su pružili svoj maksimum. Sjajna je bila atmosfera u hali, na koju su uticali naši istinski prijatelji, koji su bili tu da nas podrže. Nadigran je veliki protivnik, pošto Crvena zvezda ima respektabilnu ekipu. Čestitam i protivniku na fer i korektnoj borbi. Mojim igračima je ovo bila poslednja slamka spasa i ostaje nam da vidimo šta će dalje da se desi“, rekao je za sajt lige posle meča trener Novog Sada Nedžad Osmankač.

Utiske je podelio i primač servisa pobedničkog sastava Veljko Prišić.

"Čestitao bih svojoj ekipi na pobedi. Drago mi je što smo nakon 2:1, za Zvezdu, uspeli da okrenemo rezultat u našu korist i ostanemo u trci za opstanak. Čestitam i protivniku, koji je bio veoma dobar. Poslednju utakmicu igramo sa Jedinstvom i nadam se da ćemo i u tom meču ostvariti pobedu", podvukao je Pršić.

Najefikasniji na večerašnjem susretu u pobedničkom timu bio je Branko Kopitić sa 22 poena, a na drugoj strani je najviše skupio Lazar Marinović - 18.

Zvezda je sa skorom 12-9 i dalje na šestom mestu, ali će Mladi radnik u subotu imati priliku da je preskoči. Poslednji meč crveno-beli igraju narednog vikenda protiv Partizana na Banjici.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

21. kolo

Četvrtak

Novi Sad - Crvena zvezda 3:2

Petak

19.00: Spartak Ljig - Ribnica

20.00: Takovo - Jedinstvo

Subota

18.00: Partizan - Vojvodina

19.00: Radnički - Mladi radnik

Nedelja

18.00: Karađorđe - Spartak Subotica

22. kolo

Jedinstvo Stara Pazova - Novi Sad

Crvena zvezda - Partizan

Vojvodina - Karađorđe

Spartak Subotica - Spartak Ljig

Ribnica - Radnički

Mladi radnik - Takovo

***osam ekipa ide u plej-of, dve poslednje ispadaju u Prvu ligu


tagovi

Nedžad OsmankačOK Crvena ZvezdaOK Novi SadSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara