(©MN Press)
(©MN Press)

Novi izazov: Tara Taubner napustila Nemačku i krenula put Turske

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.07.24. | 11:56

Srpkinja će naredne sezone igrati za Sarijer

Imala je Tara Taubner priliku da igra u Srbiji i Nemačkoj, a potpisom na ugovor sa Sarijerom po prvi put će debitovati i u turskoj odbojci.

Prethodnu sezonu potencijalna reprezentativka Srbije, čije se ime pojavilo i na spisku selektora Đovanija Gvidetija pred ovogodišnje izdanje Lige nacija, provela je u Potsdamu. Pored nastupa u Ligi šampiona, takmičarsku 2023/2024. pamtiće i po porazima od budućeg šampiona Štutgarta. Najpre u finalu kupa, potom i u polufinalu plej–ofa domaćeg prvenstva.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da je ova korektorka tokom dosadašnje karijere branila i boje oba večita rivala – Parizana i Crvene zvezde. Prve odbojkaške korake napravila je u Dunavu sa deset leta, dok je za njeno sportsko usavršavanje važan bio i mandat proveden u Vizuri. U međuvremenu se kvalitetom izborila i da bude deo mlađih reprezentativnih selekcija Srbije.

Kako je svojevremeno isticala, najviše je u ranijem periodu volela da prati Tijanu Bošković i Uroša Kovačevića, jer su oni levoruki kao i ona. Sada joj se ukazala i mogućnost da odmeri snage sa Ezačibašijem u kojem upravo i prednjači njena starija koleginica po poziciji.

Piše: Uroš Selenić


tagovi

Odbojkaški transferiTara Taubner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara