Hena Kurtagić (©CEV)
Hena Kurtagić (©CEV)

Novara bez sumnje prvi favorit: Hena odradila svoje, sad čeka Silviju

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 13:20

Poslednji polufinalista CEV Čelendž kupa biće Nilufer ili Lugož

Završna faza CEV Čelenž kupa za odbojkašice se približava. Preostalo je još danas da se odigra revanš meč četvrtfinala Nilufer Bursa - Ludož, pa će biti poznati svi polufinalisti.

Kad su predstavnici Srbije u pitanju, ako bi večerašnji obračun ima pozitivan rasplet po ekipu iz Rumunije, naša odbojka bi sigurno imala nekog u finalu trećeg po rangu evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

Evo i kako... Naime, među četiri najbolja tima već je ušao Nant, čije boje brani reprezentativka Hena Kurtagić. Njen klub će se u borbi za finale sastati sa boljim iz okršaja Nilufer - Lugož. Ako rumunski tim izbori prolaz - u polufinalu će Kurtagićeva odmeriti snage sa Silvijom Popović, Katarinom Čanak, Nevenom Vidojević... Na klupi te ekipe su Uglješa Šegrt i Dragan Grbić.

Težak posao čeka Lugož večeras, ali naravno ne i nemoguć. Prvi duel u Rumuniji dobio je Nilufer - 3:1, pa je Silviji i drugaricama večeras na gostujućem terenu potrebna pobeda 3:0 ili 3:1, da bi pokušale da prođu dalje preko zlatnog seta.

Veće šanse pred domaćom publikom ima ekipa iz Burse, ali ne treba unapred precrtati Šegrtovu četu.

Drugi polufinalni par se već zna, a čine ga Novara i Visbaden. Definitivno je italijanski tim prvi favorit za osvajanje, bez obzira na to ko bude igrao polufinale sa Nantom.

Bilo bi pravo iznenađenje da ekipa koja je među top četiri u Seriji A1 ne uzme trofej u ovom takmičenju.

POLUFINALE CEV ČELENDŽ KUPA

Novara - Visbaden

Nant - Nilufer/Lugož

***igraju se po dve utakmice u polufinalu i finalu


tagovi

Hena KurtagićČelendž kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara