Filip Leovac (©Printscreen)
Filip Leovac (©Printscreen)

Novajlija crno-belih iz Izraela: Nekadašnji pivotmen Zvezde stigao u Humsku

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.06.24. | 17:33

Filip Leovac je novi rukometaš Partizana, saznaje Mozzart Sport

Ova ekipa sa svim problemima koje ima, ona ide na 30+ golova. Sad zamislite još da imamo taj odbrambeni potencijal. I onda ste stalno u tom problemu da u bekovskoj trojci imate recimo dva igrača koji mogu da daju gol kome god hoće, a ne možemo da se odbranimo. I onda je to ogroman problem da nađete taj balans. Zato je tu Obradović, takav profil nam je bio potreban, ali i da osposobimo što više tih mladih igrača. Zato je Zečević budućnost jer igra u oba pravca“, rekao je trener rukometaša Partizana Đorđe Ćirković u velikom aprilskom intervjuu za Mozzart Sport pred finale Kupa Srbije sa Vojvodinom.

Crno-belima je prošle sezone falilo „meso“ u odbrani. Donekle je u drugom delu sezone tu rupu popunio Nemanja Obradović. U narednom sezonu na papiru će Partizan imati čvršću, gabaritniju ekipu, kadru da se nosi s Vojvodinom. Posle ostanka Ivana Mićića i dolaska Nemanje Ratkovića iz redova šampiona, u Humsku je stigao i treći pivotmen, a to je Filip Leovac, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Nekadašnji rukometaš Crvene zvezde, rođen 1997. godine, u proteklom periodu je igrao u Izraelu. U sezoni 2022/2023 je bio najbolji pivotmen u tamošnjem šampionatu i treći strelac lige. Visok je skoro dva metra (197 cm), težak 119 kilograma i biće snaga tima Đorđa Ćirkovića kako u napadu, tako i u odbrani.

Leovac je šesti novajlija u redovima osvajača Kupa Srbije. U Humsku su još prošlog messeca došli desno krilo Marko Vasić (Vranje), desni bek Nikola Crnoglavac (Fokšani, Rumunija), srednji bek Miha Kotar (Slovenj Gradec), levo krilo Bojan Madžovski (slobodan igrač posle raskida saradnje sa Lovćenom prošle zime) i pomenuti kružni napadač Nemanja Ratković (Vojvodina), dok su produženi ugovori sa nosiocima igre prošle sezone - Mladenom Šotićem, Nemanjom Obradovićem, Veljkom Popovićem, Ivanom Mićićem i Nemanjom Marjanovićem, uz ostanak kapitena Nikole Zečevića (ima ugovor do leta 2025.).

Prioritet Partizana u narednim mesecima su golmani. Juniorski reprezentatiavc Srbije Nikola Zorić je na pragu Humske, ali pita se i Benfika s kojom ima važeći ugovor. Velika želja je bio golman Pfadi Vintertura Admir Ahmetašević, ali je reprezentativac Bosne i Hercegovine odbio crno-bele. Od golmana iz prošle sezone u Humskoj bi trebalo da ostane samo iskusni Nemanja Marjanović, jedan od junaka osvojenog Kupa Srbije u Novom Sadu.

Takođe, crno-beli su pojačali i stručni štab. Treneru Đorđu Ćirkoviću pomagaće iskusni strateg Marko Isaković, koji će biti zadužen za fizičku spremu.

Od nosilaca igre klub je napustio reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović koji je pojačao francuski Tuluz. Od igrača iz prošle sezone novi klub ima i grčki pivotmen Jorgos Markatatos koji je otišao u Ženevu.

Partizan je prošle sezone stigao do pehara posle 11 godina, a naredne je cilj napad na titulu koju već više od decenije drži Vojvodina. Ova dva kluba bi trebalo u narednom šampionatu Srbije, koje počinje polovinom septembra, da vode glavnu reč. Crno-beli će igrati i u EHF kupu.



tagovi

RK PartizanRukometna superligaFilip Leovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara