Slavlje Kubanaca (©FIVB)
Slavlje Kubanaca (©FIVB)

Nova promena pozicija: Kuba iznenadila Francusku i ponovo preskočila Srbiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 21:45

U ovom trenutku naši odbojkaši bez olimpijske vize

Svaki poraz Kube za Srbiju je bio dobra vest, a svaka pobeda baš suprotno... Posebno ovakva kao danas - pomalo neočekivana. Kubanci su iznenadili Francuze i uzeli čak 9,55 bodova za rang listu - 3:2 (25:18, 20:25, 23:25, 25:22, 15:10).

Naši odbojkaši su zbog dva poraza ove selekcije u prethodnih nekoliko dana zauzeli deveto mesto koje vodi na Olimpijske igre, ali pošto nisu pobedili Amerikance i tako se još odlepili, Kuba je večerašnjim trijumfom ponovo na željenoj poziciji.

Izabrane vesti

Jasno je da Kolakovićevi momci ne mogu samo da čekaju poraze direktnih konkurenata i gubitak bodova, već i oni sami moraju da pobeđuju... Još dva meča imaju u Otavi i dve nove prilike za povratak na pobednički put, ujedno put koji vodi ka Parizu. Rivali su im Argentina i Kanada.

Kuba sada ima 250 bodova na devetom mestu, a Srbija je na desetom sa 245.

Slika na rang listi može da se promeni već tokom noći, pošto bi Orlovi za eventualnu maksimalnu pobedu protiv Argentine dobili nešto više od 13 bodova. Za trijumf 3:1 sledi 10,73 a ako slave u taj-brejku 8,23. Ako budu poraženi, zavisno od rezultata - izgubiće nešto više od jednog boda, četiri ili šest.

Kubance je do važne pobede predvodio Jant sa 23 poena, Lopez je imao 21. Treba napomenuti i da Francuzi nisu igrali sa najjačom postavom.

Do kraja ligaškog dela Srbija treba još da igra sa Argentinom, Kanadom, Kubom, Turskom, Poljskom i Slovenijom. Kubance pored duela sa Orlovima očekuju obračuni sa Slovenijom, Bugarskom i Poljskom.



tagovi

Liga nacija za odbojkašemuška odbojkaška reprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara