(© AFP)
(© AFP)

Ništa od trofeja: Favorizovani Đavoli raspršili Kovačevićeve snove

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.24. | 18:32

Pjaćenca poražena od Peruđe u polufinalu Superkupa Italije - 1:3

Priželjkivao je Uroš Kovačević trofej Superkupa na početku povratničke sezone u Italiji, ali će morati da sačeka još najmanje godinu dana kako bi čekirao vredno dostignuće u bogatoj karijeri. Peruđa je u polufinalu premijernog takmičenja na Apeninima bila bolja od Pjaćence – 3:1 (25:22, 23:25, 25:20, 25:21)... Međutim, epilog u Firenci mogao je da bude i drugačiji.

Šta bi bilo da je ekipa srpskog reprezentativca osvojila prvi set protiv favorizovanih Đavola, verovatno će ostati večna misterija. Prokockali su puleni Andree Anastazija olako veliku priliku u uvodnoj deonici da iznenade branioca pehara. Iako su imali incijativu, mali pad koncentracije i nešto lošija igra u drugoj polovini, skupo su koštali Pjaćencu. Pitanje je i u kojem smeru bi otišao dalji tok utakmice da je Kanađanin Stiven Mar prošao kontranapad pri vođstvu od 16:14. Kako nije uspeo u svojoj nameri, Peruđa je baš u tim momentima pronašla način da uhvati priključak, potom i preko Vasima Ben Tare napravi potpuni preokret - 23:20. Na kraju je završnica i pripala izabranicima Anđela Lorencentija, uz gotovo početničku grešku protivnika u rotaciji – 22:25.

Izabrane vesti

Pomalo bizaran i neobičan završetak nije i negativno uticao na Pjaćencu. Klub sa severa Italije ponovo se suprostavio aktuelnom šampionu. Razlika u odnosu na prethodni period je da nisu ispustili prednost – 25:23. Očekivalo se da će se posle izjednačenja dodatno rasplamsati borba. Dogodilo se suprotno... Kovačević sa saigračima nije bio ni blizu dotadašnjeg nivoa. Dozvolili su Peruđi da se razigra, koja je u trećem delu i podsetila na teror iz protekle sezone – 25:20. Ubedljiva i sigurna partija uticala je da glavni pretendent praktično i slomi otpor. Popularni Pjaćentini jesu i dalje delimično odolevali, ali su i konstantno jurili rezultatski zaostatak za Đavolima. Ako je i postojala neduomica oko ishoda, rešena je u finišu kada je Japanac Juki Išikava stavio tačku na megdan - 25:21.

Kovačević je duel završio sa deset poena (napad 19-8, dva bloka), uz značajan doprinos na prijemu (17). Efikasniji su bili samo Mar sa 18, odnosno Juri Romano, koji je nanizao 12 poena. U pobedničkom sastavu, četvorica odbojkaša zabeležila su dvocifreni učinak – Ben Tara (15), Išikava (12), Agustin Loser (11) i Kamil Semenjuk (10).

Peruđa će u finalu Superkupa (nedelja, 18.00) igrati protiv Trentina, koji je u drugom polufinalu savladao Moncu - 3:0 (25:20, 25:21, 25:23).



tagovi

Uroš KovačevićOK PjaćencaOK Peruđasuperkup italijeMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara