Zoran Terzić (© VC Dinamo AK Bars)
Zoran Terzić (© VC Dinamo AK Bars)

Ništa novo: Terzić lako do polufinala Kupa legendi, u mislima i trofej Superkupa

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 09:20

Ekipa srpskog stručnjaka ponovo će na teren u sredu

Nastavlja Zoran Terzić suvereno da vlada klupskim takmičenjima u Rusiji. Dinamo iz Kazanja je potvrdio prvu poziciju u preliminarnoj fazi Kupa legendi. Šampionke države su novim uspehom obezbedile borbu za pehar i direktan plasman u četvrtfinale Kupa, ali su napravile i najbolju uvertiru uoči Superkupa.

Rešio je bivši selektor reprezentacije Srbije da bude praktičan. Iako je tek početak sezone, polako može da razmišlja i o trofejima. Kako je bilo i očekivano po završetku prvog turnira Kupa legendi u Jekaterinburgu, Dinamo je na drugom, koji je organizovao na domaćem terenu u Kazanju, samo i zvanično overio vizu. Zabeležio je dve pobede u tri odigrana meča A grupe, istovremeno višestruko profitirajući. Pulenke našeg legendarnog stručnjaka nadigrale su imenjake iz Moskve i Čeljabinska (3:0 i 3:1), dok su jedini poraz doživele u utakmicu bez rezultatskog značaja od Uraločke (0:3) – u čijim redovima je igrala i Branka Tica (tri poena). Možda bi pojedini treneri bili u potpunosti prezadovoljni ostvarenim učinkom. Međutim, Terzićeve vizije rezervistkinje nisu sprovele u delo, pogotovu u poslednjem duelu. Zato je i uputio kritike na račun svojih odbojkašica.

Izabrane vesti

"Kada igrač ne igra u startnoj postavi, 99 odsto vremena je uvređen od trenera, kluba i predsednika. A kada mu date priliku da igra, pokazuje veoma nizak nivo odbojke. To je problem koji bi trebalo da rešimo. Među svima se može razlikovati samo Kamila Rebrova. Ona ima srce, ostale nemaju. Bio je ovo i dobar trening za igračice koje ranije nisu igrale mnogo. Bilo je i jasno da im nije previše stalo", istakao je Terzić

Osvajanjem liderskog mesta sa pet trijumfa u šest okršaja, iskusni strateg rodom iz Beograda prokrčio je put tamo gde je i planirao. Sada mu predstoji i finalni turnir 12. i 13. oktobra. U polufinalu će snage odmeriti Dinamo (Kazanj) – Lokomotiva, odnosno Lenjingradka – Dinamo (Moskva). Prethodno će prvakinje na terenu biti i 11. septembra (18.30 časova) u glavnom gradu Tatarstana, kada je zakazan svojevrstan večiti derbi u finalu Superkupa protiv Moskovljanki. Na kraju, ne i najmanje važno, zbog specifičnosti propozicija i brojnosti takmičenja u Rusiji, Terzić je kartom za završnicu Kupa legendi, ujedno prošao i u četvrtfinale Kupa.


tagovi

Zoran TerzićOK Dinamo MoskvaDinamo KazanjKup RusijeSuperkup RusijeBranka Tica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara