Nikola Kalinić (©Printscreen youtube.com)
Nikola Kalinić (©Printscreen youtube.com)

Nikola Kalinić kuca na vrata NFL-a (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 09:31

Kanađanin srpskog porekla potpisao ugovor sa Indijanapolis Koltsima. Igra na poziciji tajt enda, a dosad je branio boje Hamiltona i Univerziteta Jork

Mladi Zrenjaninac Ilija Krajnović krči put do NFL-a. Trenutno je na prestižnom Univerzitetu Boston. Prošle sezone je bio ruki, igra na poziciji ofanzivnog tekla i stručnjaci ga za nekoliko godina vide u najjačoj ligi američkog fudbala.

Jedan drugi Srbin mogao bi uskoro da zaigra u NFL-u. U pitanje je Nikola Kalinić. Nije košarkaš Crvene zvezde ni nekadašnji fudbaler Milana, već tajt end istog imena i prezimena kao i ova dvojica poznatijih sportista.

Izabrane vesti

Momak rođen u Torontu pre 25 godina potpisao je ugovor sa Indijanapolis Koltsima. Iako je za ovaj tim završena sezona, ostali su bez plej-ofa u poslednjem kolu ligaškog dela šampionata, popunjavaju se rosteri za treninge. Naravno, ovo ne znači da će Kalinić sledeće sezone da zaigra za Koltse u NFL-u, ali ima šansu da se nametne.

Reč je o snažnom tajt endu koji je dosad igrao u Kanadi, posle NFL-a, najjačem prvenstvu u ovom sportu. Njegovi roditelji vode poreklo iz Srbije, iz Novog Kneževca. Nikola je igrao za Jork Lajonse od 2015. do 2018. godine. Za četiri godine u timu je imao 38 hvatanja za 416 jardi, dva tačdauna i prvi je fudbaler Jorka koji je proglašen na Ol Staru OUA (Kanadski univerziteti) i kao tajt end, ali i kao član specijalnog tima.

Izabran je kao pik druge runde, sa 10. pozicije, na draftu od strane Hamilton Tiketsa, a ugovor sa ovim timom je potpisao 17. maja 2019. godine. U drugoj profesionalnoj utakmici protiv Toronta je postigao prvi tačdaun u karijeri. Zbog otkazivanja sezone, Kalinić nije igrao 2020. Prošle godine je odigrao svih 14 utakmica u šampionatu Kanade. Ima 11 uhvaćenih lopti za 86 jardi i tačdaun. Više je zadužen za blokiranje.

Nedelja, 21.00: (1,40) Kanzas Siti Čifs (14,0) Sinsinati Bengals (3,35)

Visok je 196 centimetara, a težak 116 kilograma. Osim Koltsa, gde sada ima šansu da se nametne, trenirao je i sa Njujork Džajantsima i Grin Bej Pekersima.



tagovi

američki fudbalIndijanapolis KoltsNFLNFL liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara