(MN Press)
(MN Press)

Nikad viđeno u srpskom rukometu: Kojadinović spasao Partizan kao Luis Suares Urugvaj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 21:03

Završnica samo za one sa jakim živcima

Drama kakvu samo sport može da režira. Završni čin Kupa Srbije pripao je Partizanu, zato što su crno-beli u napetoj završnici savladali Vojvodinu i trofej nose za Beograd.

Najviše zato što u ekipi imaju momka kome mozak radi kao procesor modernog računara. Ime mu je Uroš Kojadinović, koji je jedan od junaka crno-belih u neizvesnom susretu u Novom Sadu. Pre toga je Veljko Popović iz beogradskog sastava najpre pogodio osam sekundi pre kraja drugog produžetka za 24:24, a zatim je Kojadinović stigao na drugi kraj terena i sprečio pogodak Lala skoro sa centra igrališta.

Izabrane vesti

Reprezentativac Srbije je izveo nešto što se retko viđa na rukometnim parketima, uhvatio je taj šut protivnika, ali je gazio liniju šest metara, pa su rukometaši Vojvodine dobili šansu da realizuju sedmerac i stignu do pobede.

Nisu, jer se onda pojavio golman Nemanja Marjanović i odbranio šut reprezentativca Vukašina Vorkapića. Posle toga Parni valjak je u raspucavanju, u penal-seriji, stigao do pehara Kupa Srbije.

Na taj način je Kojadinović mnoge podsetio na Luisa Suaresa na susretu četvrtfinala Mundijala u Južnoj Africi 2010. Tad je Urugvajac u produžetku namerno igrao rukom posle udarca jednog reprezentativca Gane i dao nadu južnoameričkoj selekciji da može u narednu fazu. Ispostavilo se da je penal Asamoe Đana bio fatalan po afrički tim, Urusi su preživeli i kasnije penalima otišli među četiri najbolja tima na Prvenstvu sveta.

A Partizan na najvišu stepenicu pobedničkog postolja Kupa Srbije.



tagovi

RK PartizanRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara