Uroš Simić (©IHF/Kolektiff)
Uroš Simić (©IHF/Kolektiff)

Nije se moglo više: Nemačka lekcija u Berlinu, Orlići sa Islandom za bronzu

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.07.23. | 19:30

Svetsko juniorsko prvenstvo: Domaćin pobedio tim Đorđa Teodorovića u polufinalu u dvorani Maks Šmeling sa 40:30 pred 8.000 gledalaca. Bez rešenja za levoruke bekove Nemaca. Miloš Kos najefikasniji sa devet golova. Luka Rogan dobio crveni karton u 18. minutu

Loša igra Orlića u polufinalu u Berlinu. U ovom trenutku, bez povređenih Nikole Zečevića i Stefana Dodića, najboljeg juniora Starog kontinenta, koga nije ni bilo na ovom šampionatu, nije se moglo više. Juniorska rukometna reprezentacije Srbije drugu godinu zaredom na velikim takmičenjima stala je u polufinalu. Prošle godine je na Evropskom prvenstvu bila kobna Španija, a sada u borbi za finale na Svetskom šampionatu slavila su domaćini Nemci - 40:30 (17:15).

Četi Đorđa Teodorovića ostaje nedeljni (15.30, RTS 2) duel sa Islandom u dvorani Maks Šmeling za bronzu, koja bi kao i prošle godine sijala zlatnim sjajem. Selekcija sa severa Evrope je glatko poražena od Mađarske – 30:37 u prvom polufinalnom duelu u nemačkoj prestonici.

Izabrane vesti

Odgrali su Orlići na granici mogućnosti. Dok je bilo snage Miloš Kos i Simo Šijan su držali Srbiju u igru. Ostale su naše nade već u 18. minutu bez Luke Rogana koji je prestrogo kažnjen crvenim kartonom od strane alžirskih sudija. Pivotmen Vojvodine je bio stub odbrane, nije ga išlo na startu meča u napadu, promašio je dva zicera, ali njegov isključenje kod rezultaTa 10:7 za domaćina, pokrenulo je srpske klince. Proradio je čuveni srpski inat, pa smo izjednačili na 13:13 u 25. minutu golom kapiten Uroša Simića. Pre toga su Nemci imali konstantno vođstvo od dva do četiri pogotka.

Mnogo problema su nam zadavali levoruki bekovi Renars Uskins i Nils Lihtlajn, koji su ukrštali, prolazili lako, davali golove sa devet metara. Sjajan je bio i golman Fukse Berlina Lase Ludvig koji je dobio bitku protiv naših čuvara mreže Luke Krivokapića i Sava Zekića.

Na odmor su Nemci otišli sa dva gola razlike (17:15). Za prvih sedam minuta drugog poluvremena primili smo čak šest pogodaka, raspucalo se levo krilo Florijan Krancman, koji je čak četiri puta zatresao mrežu, pa je domaćin prvi put na meču stvorio +5 – 22:17. Uzeo je selektor Teodorović tajm-aut, ukorio izabranika zbog slabe odbrane. Nije se moglo protiv raspucanih Nemaca. Levoruki Uskins je nastavio da šalje projektile, imao je domaćin i + 6 – 25:19 u 39. minutu, kada je i prelomljen meč. U nastavku je Boško Stanisavljević bio najraspoloženiji, ali nedovoljno da se ugrozi domaćin.

Već sredinom drugog poluvremena, naše nade su se predale, a Nemci su odigrali završnicu kao u transu, rutinski i ubedljivo dobili meč i igraće u nedelju sa Mađarskom za zlato pred svojim navijačima.

Srbiji za manje od 24 sata čeka dvoboj sa bronzu u nedelju (15.30) protiv selekcije od koje smo poraženi u prvoj fazi takmičenja u Atini (29:32). Odličje bi bio najveći uspeh od samostalnosti za Srbiju u mlađim kategorijama i najava da bi ova generacija mogla da vrati naš rukomet u evropski i svetski vrh.

Renars Uskins je postigao devet golova za pobednički tim, a Florijan Krancman osam. Nils Lihtlajn je pet puta pogodio, a Justus Fišer četiri. Kod Srbije, najbolji je bio Miloš Kos sa devet pogodaka, Boško Stanisavljević je dao sedam, a Simo Šijan pet golova. Krila Mateja Dodić i Uroš Simić po tri puta su pogodili mreže.

Lase Ludvig je briljirao na golu, zaustavio je čak 14 udaraca naših nada. Srpski čuvari mreže su samo osam puta intervenisali. Luka Krivokapić je sakupio pet, a Savo Zekić tri odbrane.

SVETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO (BERLIN)

Nedelja

FINALE

18.00: Nemačka - Mađarska

ZA 3. MESTO

15.30: Srbija - Island

POLUFINALE

Subota

Mađarska - Island 37:30 (19:14)

Nemačka - Srbija 40:30 (17:15)



tagovi

Svetsko rukometno prvenstvo za junioremuška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeĐorđe Teodorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara