(©ESL)
(©ESL)

Nicoodoz i roej potpisali za Gaimin Gladiators

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.08.24. | 15:33

Vesti iz esporta

Danski sastav je zamenio dva igrača pred nastavak sezone.

GG dovode dva velika pojačanja, snajperista Nico "nicoodoz" Tamjidi je kupljen od HEROIC-a, dok veteran Frederik "roeJ" Crhistensen dolazi kao slobodan igrač nakon raspada njegove prethodne ekipe Preasy u aprilu.

Izabrane vesti

Gaimin Gladiators su preuzeli ECSTATIC pre nešto više od tri meseca, nakon dobre igre ekipe na PGL Copenhagen Majoru koja im je donela proboj u top 20 timova sveta na HLTV rang listi. Uspeh sa Majora nisu mogli da ponove u nastavku sezone, zbog čega su u međuvremenu pali na 40. mesto, što je rezultovalo izmenama u startnoj petorci.

Iz ekipe su uklonjeni kapiten Patrick "Patti" Larsen i Jason "salazar" Salazar. Kapitensku ulogu će sada preuzeti Magnus "Nodios" Olsen.

Nicoodoz koji je svoju karijeru primarno gradio u ekipama Copenhagen Flames i Fnatic, nije uspeo da sačuva mesto u ekipi HEROIC u kojoj je proveo prvu polovinu godine, a ovo će mu biti nova prilika da pokaže da li može da se vrati u dobru formu i izbori se za mesto na tier 1 sceni.

RoeJ je ponikao u ekipi Copenhagen Flames, a nakon toga je igrao za Tricked Esports i MAD Lions, da bi se u 2021. godini vratio u CHF na još godinu dana. Sredinom 2022. godine dolazi u Fnatic gde se zadržao nešto manje od šest meseci, nakon čega je prešao u Preasy Esports. 

Gaimin Gladiators sada čine:

Magnus "Nodios" Olsen

Jonas "Queenix" Dideriksen

Tobias "kraghen" Kragh Jensen

Frederik "roeJ" Crhistensen

Nico "nicoodoz" Tamijdi

Peter "casle" Ardenskjold - trener

Ninjas in Pyjamas preslabi za G2 Esports

G2 Esports je po drugi put lako izašao na kraj sa ekipom Ninjas in Pyjamas i obezbedio prolaz na BLAST Fall Finals 2024, kao i Team Liquid koji još jednom nadigrao favorizovani Natus Vincere i doneo veliko slavlje američkim navijačima.

U grupi A Team Spirit se propisno namučio protiv Complexity. Američka ekipa je povela nakon lavovske borbe i dva produžetka na Dust2, gde su slavili 19-16. Spirit je bio znatno konkretniji na Anubisu gde su 13-6 pobedom poravnali rezultat, a na Nuke su uspeli da spasu 6-10 zaostatak i velikom serijom dođu do 13-10 pobede. 

Meč između Astralisa i Vitality je bio znatno neizvesniji ego okom prvog susreta ova dva tima, sve do pred kraj odlučujuće mape. Astralisu se isplatio Vertigo gde su sa 13-10 pobedom poveli u seriji. Vitality je jako ušao na Mirage gde su imali 7-0 seriju na startu, ali je Astralis uspeo da zaustavi krvarenje i natera Vitality da se pomuči da bi došli do 13-10 pobede. 

Imao je Astralis na poluvremenu odlučujuće mape Nuke minimalnu 7-5 prednost, ali ih je Vitality potpuno ugasio u nastavku neprobojnom odbranom, uzevši svih osam rundi za 13-7 pobedu.

Ilya "m0NESY" Osipov i Mario "malbsMd" Samayoa su predvodili G2 do ubedljivih 2-0 (13-7 Ancient, 13-8 Inferno), demonstrirajući još jednom izvrsnu uigranost nove G2 postave. Iako je na Infernu bilo povremenih grešaka, pucačka snaga koju G2 poseduje se postarala da ne dođe do bilo kakvog iznenađenja.

Za kraj je usledio spektakl između ekipa Team Liquid i Natus Vincere. Meč je obilovao preokretima, a na kraju je Team Liquid izašao kao pobednik. Na'Vi je otvorio Nuke 10-2 serijom na CT strani, a iako je Liquid bio blizu preokreta, nisu uspeli da spreče 13-9 pobedu CIS ekipe.

Ipak, uspeli su da se povrate na Anubisu i nakon produžetaka 16-14 pobedom poravnaju ukupni skor. Inferno je odlučio pobednika, a Na'Vi je na poluvreme otišao sa velikih 9-3. Umesto brze pobede, videli smo potpuni preokret Liquida koji je uzeo 10 od narednih 11 rundi i sa 13-10 rezultatom stavio tačku na meč.

Danas se igraju preostala dva meča drugoplasiranih ekipa koji će odlučiti koja dva tima idu direktno na finalni turnir. Od 14:30 gledamo nordijski derbi Astralis - Ninjas in Pyjamas, a od 17 igraju Complexity i Na'Vi.

BLAST Fall: G2 savladao FaZe u derbiju 

G2 Esports je došao do svoje treće uzastopne pobede protiv velikog rivala ekipe FaZe Clan, u prvom meču koji su protiv njih odigrali u novom sastavu, u okviru drugog kola BLAST-a.

G2 je uspeo da napravi preokret i oporavi se od poraza na svom piku, mapi Ancient, gde se FaZe pomalo neočekivano bolje snašao. Havard "rain" Nygaard je igrao ključnu ulogu u odličnom startu FaZe-a koji je poveo 7-2 na prvoj mapi, pre nego što je G2 uspeo da zaustavi krvarenje i smanji zaostatak na dve runde do kraja poluvremena. 

Pobeda u pištolj rundi i nove vezane pobede su donele G2 prednost nakon dugo vremena, ali je FaZe sprečio dalji preokret i izjednačava na 8-8 u 16. rundi. Usledila je još jedna razmena rundi, nakon čega FaZe pravi novu seriju i sa 13-9 dolazi do velike pobede na Ancient.

G2 se nije dao zbuniti i silovito ulaze u Nuke, gde su iskoristili prednost CT strane za velikih 9-1 na startu mape. FaZe uspeva da uzme poslednje dve runde u prvom delu igre, ali G2 u nastavku održava prednost  i sa ubedljivih 13-6 dolaze do izjednačenja. 

Identičan epilog smo videli i na odlučujućoj mapi Mirage. Braća Kovač su ovoga puta zajedno terorisali FaZe, G2 je imao velikih 9-3 na poluvremenu, što su znali da pretvore u još jednu ubedljivu 13-6 pobedu i konačan 2-1 trijumf koji im je obezbedio top 2 finiš u grupi.

FaZe će za revanš protiv G2 igrati sa pobednikom meča NiP - Cloud9.


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara