Hetik Cabolov (©Star Sport)
Hetik Cabolov (©Star Sport)

Neverovatan poraz Cabolova: Imao 4:1 u rukama i onda doživeo slom

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.08.24. | 19:41

Bronza ide u ruke Amerikanca Kajla Dejka

Posle bronze u košarci izmakla nam je medalja istog sjaja u rvanju slobodnim stilom!

Srpski reprezentativac Hetik Cabolov imao je bronzano odličje u rukama, ali je u poslednjih trideset sekundi doživeo slom, pa će na postolje njegov rival, Amerikanac Kajl Dejk. Četvorostruki svetski šampion slavio je na kraju sa 10:4, iako je pola minuta pre isteka meča gubio.

Izabrane vesti

Dejk je uspeo da stigne do prvog boda jer je isterao Cabolova sa borilišta i natera ga zatim da uđe u 'Activity Time' odnosno kazneno vreme od 30 sekundi tokom kojih mora da dođe do boda. Naš rvač je dugo tražio način kako da slomi rivala i učinio je to na dve sekunde pre kraja kaznenog vremena čime je stigao do izjednačenja.

Iznenadio je Cabolov zatim Dejka i bacanjem kojim je stigao do 3:1 posle čega je američki selektor zatražio čelendž upravo zbog izguravanja u kaznenom vremenu kada je došlo do izjednačenja, žaleći se na neispravan hvat u akciji. Kako nije bio u pravu, odnosno sudije se nisu saglasile sa njegovom procenom, Cabolovu je dodeljen je još jedan poen i na tridesetak sekundi do kraja bilo je 4:1 za Srbiju. Ali, onda se desio totalni slom...

Dejk je na suvi kvalitet u narednih 16 sekundi nanizao devet poena kojim je prelomio borbu i sebi obezbedio olimpijsku bronzu. Pokušavao je Cabolov da napadne još jednom i napravi čudo, ali nije uspeo.

Kakva šteta. Tako blizu, a tako daleko...


tagovi

rvanjeHetik CabolovPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara