Nevena Sajić (© Odbojkaški savez Srbije)
Nevena Sajić (© Odbojkaški savez Srbije)

Nevena Sajić kao jedna od junakinja Tenta: Početak sezone za poželeti

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 22:20

"Ključna je bila energija koju smo gradile", ističe primač servisa Obrenovčanki

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Gornjeg Milanovca/

Konačno je Tent pronašao način da savlada Jedinstvo u borbi za trofej. Ako su protekle sezone Pazovčanke bile bolje u Kupu i nacionalnom prvenstvu Srbije, onda je pehar Superkupa na otvaranju nove potpuno zasluženo pripao Obrenovčankama (3:1). Jedna od najzaslužnijih za pisanje istorije, uz najefikasniju Amerikanku Malinu Terel sa 19 poena, bila je Nevena Sajić, koja je nanizala 13 poena.

Izabrane vesti

Sreću i zadovoljstvo zbog željenog epiloga nije mogla da sakrije. Kako i da bude drugačije kada joj prethodni mečevi sa šampionkama države nisu ostali u lepom sećanju.

"Ovo nam je novi početak. Motivacija je bila na visokom nivou, pogotovu što smo i previše puta gubile utakmice protiv Jedinstva", istakla je Nevena Sajić za Mozzart Sport.

Nevena Sajić (© Odbojkaški savez Srbije)Nevena Sajić (© Odbojkaški savez Srbije)

U kratkoj analizi znala je i da izdvoji šta je bilo presudno.

"Ključna je bila energija koju smo dugo gradile, a koja je na kraju i došla u pravom momentu. Doduše, imale smo i malo sreće. Kada se podvuče crta, zasluženo smo osvojile trofej Superkupa. Pobeda samo predstavlja satisfakciju zbog napornih priprema u prethodnom periodu".

Koliko je značajan trijumf, trebalo bi da se vidi i u sledećim izazovima.Najpre na inostranoj, potom i domaćoj sceni.

"Svako bi poželeo ovakav početak sezone. Verujemo da smo dobile ogroman vetar u leđa. Pre svega i zbog utakmice koja nas očekuju naredne nedelje u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv belgijskog Asteriksa. Osim predstojećeg meča, vredno je zbog samopouzdanja. Postaćemo sada i svesnije koliko vredimo. U sastavu imamo mladih, ali i iskusnih igračica. Nadamo se da je i ovo dobar pokazatelj da kao ekipa možemo da iznesemo sezonu", zaključila je Nevena Sajić.

Piše: Uroš Selenić



tagovi

Superkup SrbijeOK TentŽOK Jedinstvo Stara Pazova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara