""
""

Neprijatnost za Borkovića u Francuskoj: Organizatori intonirali himnu "Hej Sloveni", pa prekinuli televizijski prenos (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.15. | 09:18

Srbin povećao prednost u generalnom plasmanu Evropskog kupa turing automobila

Najboji srpski automobilista Dušan Borković nastavio je pohod ka osvajanju prve titule u Evropskom kupu turing automobila (ETCC) nakon uspešnog vikenda na stazi Pol Rikar u Francuskoj.

Izabrane vesti

Borković je trijumfovao na prvoj trci, a drugu završio kao drugoplasirani, osvojivši tako 21 bod što mu je donelo ubedljivo vođstvo u generalnom plasmanu. Vozač NIS Petrola sada ima 56 bodova, 13 više od drugolasiranog Petra Fulina iz Češke.

Borković je dominantno stigao do treće ovosezonske pobede. Ostvario je najbolje vreme u kvalifikacijama i u letećem startu izdržao sve napade Mata Homole i Andreasa Fistera. Drugu trku startovao je sa osme pozicije, ali su mu bila potrebna samo četiri kruga da se domogne drugog mesta.
"Izuzetno sam srećan zbog poena koje sam osvojio tokom ovog vikenda i pobede u prvoj trci. Druga trka je bila teža, start je bio izuzetno naporan, a bilo je tu i čukanje od strane Joste kada sam krenuo da ga obilazim. Sve u svemu zadovoljan sam bodovnim saldom koji sam sakupio pred dvomesečnu pauzu koja nam sledi do sledeće trke u Brnu", rekao je Borković na pres konferenciji posle uručenja pehara na postolju u Francuskoj.

On je dodao da će tokom leta nastaviti sa napornim treninzima i potragom za većom podrškom i sponzorima, kako bi bio u mogućnosti da sledeće sezone ponovo vozi u Svetskom kupu turing automobila (WTCC).

Senku na odličan vikend srpskog automobiliste bacio je gaf francuskih organizatora. Posle pobede Borkovića u prvoj trci, organizatori su umesto himne Srbije "Bože pravde" intonirali nekadašnju himnu Jugoslavije "Hej, Sloveni".

Borković je bio u neverici zbog ovakvog poteza domaćina, koji nije ponovio intoniranje himni, već je prekinut televizijski prenos.

Naredni trkački vikend u okviru ETCC šampionata biće vožen 5. i 6. septembra na stazi u Brnu, u Češkoj Republici.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

himna srbijehimna hej sloveniDušan Borković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara