(©Reuters)
(©Reuters)

Nenadano savezništvo i pružena ruka pomoći: Srbiji biti il' ne biti sa Francuskom!

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.08.24. | 16:16

Australija pre dva dana bila kobna po olimpijskog šampiona, ali danas mu je učinila uslugu

Bolan udarac Australija je zadala Srbiji, a onda odlučila da braniocu zlata pruži ruku pomoći. Olimpijski šampion je danas u Sen Deniju dobio nenadanog saveznika, učinjena mu je usluga i makar malo olakšan prolazak u četvrtfinale.

Pozicija i dalje nije povoljna, ali sada su srpski vaterpolisti načisto. Znaju šta im je činiti. Sa Francuskom će biti na 'krv i nož', to je utakmica od koje će ponajviše zavisiti hoće li Delfini u nokaut fazu. Pobeda ih prilično izvesno vodi dalje, posle novog skalpa koji je Australija skinula – 9:8.

Izabrane vesti

Utihnuo je prepun bazen u kvartu Sen Deni kada je Čaz Put probušio Uga Fontanija. Nokautirao je domaćina turnira, koji je polagao velike nade da u Parizu može da ostvari stogodišnji san i dođe do medalje, pa zašto ne i zlatne, kao pre ravno jednog veka. Ali, sada je u jednako teškoj poziciji kao i Srbija.

I Srbija i Francuska pred međusobni duel imaju tri boda i jednako teškog suparnika u poslednjem kolu. Delfini će udariti na Mađare, a Trikolori na – Špance.

Dakle, direktni duel je utakmica iz kategorije: biti il‘ ne biti!

A, što je tako među najzaslužnijima je – Srbin. Procena je svojevremeno bila da Miloš Maksimović nema šta da ponudi reprezentaciji, da nije dovoljno kvaliteta. I, zaista, zbog aždaja koje su jednu deceniju nosile državni tim, mnogi nisu mogli da se probiju. Prihvatio je poziv Australije, dobio državljanstvo i pruža odlične partije na Olimpijskim igrama u Parizu.

(©Reuters)(©Reuters)

Miloš Maksimović je spakovao tri gola Francuzima, dva u drugom poluvremenu dok je Australija gradila prednost. U jednom trenutku imala je kapital od tri pogotka, ozbiljnu prednost, međutim, domaćin je uspeo da se vrati, često je imao igrača više…

Dugo je Australija bila bez gola u četvrtoj deonici, vršila je pritisak Francuska, ali je Nik Porter skoro sve skinuo. Čak i peterac Tomi Vernuu, jednom od najboljih svetskih vaterpolista. Jedino je Emil Bjorh za australijsku odbranu bio nerešiva enigma kada se spusti kod stative. Sa tri hica, pokupljena otpatka i sprovedene lopte u mrežu, dao je kakvu-takvu nadu navijačima na krcatom bazenu.

Ipak, tri strele Enca Kaša nisu prošle pored Nika Portera, jeste ona koju je levoruki Ugo Kruzija uputio šest sekundi pre kraja, no tada je bilo kasno. Prostora i vremena za još jedan nije bilo…

sa šest bodova Australija je blizu četvrtfinala, a povoljna okolnost po ekipu Tima Hamila je i to što u poslednjem kolu igra protiv Japana. Sve se crta za nokaut fazu.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA VATERPOLISTE – 3. KOLO:

Četvrtak

GRUPA A

Grčka – Amerika 13:11

16.35: (1.20) Italija (9.00) Crna Gora (6.75)

19.30: (16.0) Rumunija (19.0) Hrvatska (1.01)

GRUPA B

Srbija  Španija 11:15

Francuska – Australija 8:9

21.05: (1.10) Mađarska (13.0) Japan (9.00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vaterpolo reprezentacija FrancuskeVaterpolo reprezentacija AustralijePariz 2024Olimpijske igre 2024Olimpijske igreMiloš MaksimovićNik PorterLuk PaviljarUgo FontaniToma VernuUgo KruzijaEmil Bjorh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara