Danijele Santareli (© Lega volley femminile)
Danijele Santareli (© Lega volley femminile)

Nema Paole Egonu, nema ni krunisanja: Santarelijeva superiornost i dalje traje

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 09:13

Koneljano nadigrao Milano Hene Kurtagić u finalu Superkupa Italije - 3:2

Spektakl u Rimu pred 10.300 gledalaca, čak i bez Paole Egonu! Veličanstvena atmosfera obeležila je utakmicu Superkupa Italije za odbojkašice. Koneljanu je pripao pehar i epski duel protiv Milana, čime je i nastavljena dominacija možda i najboljeg kolektiva na svetu – 3:2 (20:25, 25:16, 21:25, 25:23, 15:11)

Na Apeninima ništa novo, čuvene Panterke nastavljaju da nižu trofeje. Proslavile su mali jubilej, pošto su arhivirale i 25. u klupskoj istoriji. Put do osme recke u Superkupu bio je i znatno olakšan. Milano je svega nekoliko sati pre početka meča i definitivno potvrdio da neće moći da računa na najveću zvezdu Paolu Egonu. Olimpijska šampionka suočila se sa neočekivanom problemom – upalom krajnika. Propustila je premijeru, ali je i malo nedostajalo da njene saigračice konačno zaustave teror protivničkog trenera Danijelea Santarelija, koji je svojevremeno obavljao funkciju selektora ženske reprezentacije Srbije.

Izabrane vesti

Bio je Milano na korak od trona. Imao je dva puta prednost u setovima (1:0 i 2:1). Potencijalno je mogao i posao da reši u četvrtom periodu. Iako je u završnici ušao sa minimalnim razlikom u odnosu na rivalke – 20:19, nije uspeo da odoli pritisku. Kako je i Koneljano stigao do izjednačenja, tako je i preuzeo kontrolu. Gotovo da nije ni bilo dileme u taj-brejku, branilac triple krune na domaćoj sceni je posle promena strana „pobegao“ na 10:7 i najavio nastavak superiornosti.

Pobednički sastav predvodila je Šveđanka Izbela Hak sa 20 poena. Italijanka Sara Far nanizala je tri manje i osvojila laskavo MVP priznanje, dok je Brazilka Gabrijela Braga Gimaraeš brojala do 16. S druge strane, najefikasnija u izostanku Paole Egonu bila je Mirjam Sila sa 24. Srpkinja Hena Kurtagić veći deo okršaja provela je na klupi, uz kratko pojavljivanje na terenu u trećoj i četvrtoj deonici.


tagovi

danijele santareliImoko KoneljanoHena Kurtagićsuperkup italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara