Milena Delić (©MN Press)
Milena Delić (©MN Press)

Nema mira u srpskom rukometu: Milena Delić napisala ostavku

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 20:48

Čelnica Rukometnog saveza Srbije danas saopštila da odlazi, saznaje Mozzart Sport

Nema mira u srpskom rukometu. Kako saznaje Mozzart Sport, Milena Delić je napustila mesto predsednice Rukometnog saveza Srbije. Poslednjih meseci je bilo veoma burno na Tošinom bunaru.

U utorak je sazvana hitna elektronska sednica Skupštine Rukometnog saveza Srbije. Na dnevnom redu trebalo je da se imenuju dva nova člana najvišeg tela. Poslednjih nedelja, kao saznajemo, vodi se rat oko određenih kadriranja u sudijskoj organizaciji.

Izabrane vesti

Pomalo neočekivano, Milena Delić je napisala ostavku. Zasad, nema zvaničnih komentara na saznanja Mozzart Sporta. U sredu bi trebalo da dođe do saopštenja sa Tošinog bunara.

Nekadašnja reprezentativka naše zemlje je krajem decembra 2020. godine izabrana na čelo RSS-a, bila je prva žena na tom mestu.

U julu 2021. godine, Delićeva je dobila novi četvorogodišnji mandat i to jednoglasno. U njenom mandatu nisu menjani selektori svake godine, kao ranije. Toni Đerona je bio na klupu tri i po godine, do kraha u Minhenu početkom godine kada ga ja nasledio Boris Rojević, dok je Slovenac Uroš Bregar već četvrtu godinu na klupi ženske reprezentacije Srbije.

U mandatu Milena Delić najveći uspeh je bronza juniora na Evropskom prvenstvu 2022. godine u Portugaliji, kao i četvrto mesto naredne godine generacije Miloša Kosa, Luke Rogana i ostalih nada u Berlinu na Svetskom prvenstvu. Takođe, osvojena je i bronza na Mediteranskim igrama u Alžiru 2022.

Ženska repezentacija Srbije se plasirana na EP krajem novembra ove godine. Muškarci, nažalost, za gol su bili slabiji od Španije u baražu za Svetsko prvenstvo u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj naredne godine. Primljeni pogodak protiv Crne Gore u poslednjim minutama grupne faze na EP skupo je koštao Orlove koji su dobili najtežeg rivala u dvomeču početkom maja.

Ovog leta nisu oduševili ni juniorke koje su bile 22. na SP, dok juniori, koji su imali velike ambicije, nisu se na EP u Sloveniji plasirali među osam najboljih timova Starog kontinenta.

Sledi burno leto na Tošinom bunaru. Zasad, nema ni naznake ko bi mogao da dođe na mesto Milene Delić.



tagovi

rssMilena Delić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara