(©Reuters)
(©Reuters)

Nema goreg trenutka za izvlačenje fleka protiv Španije, ni Mađari im ne mogu ništa

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.07.24. | 22:24

Srbiju čeka đavolski težak posao u četvrtak

Zaboleo je mnogo ubedljiv poraz protiv Australije. Nemoć srpskih vaterpolista delovala je preneražavajuće za ljubitellje sporta u našoj zemlji, a problema bi tek moglo da bude. Šta drugo pomisliti posle fenomenalnog vaterpola koji igra sledeći rival Srbije. Španija je savladala Mađarsku 10:7 u utakmici drugog kola grupne faze Olimpijskih igara i potvrdila status verovatno i najvećeg favorita za osvajanje zlatne medalje.

Čarobni štapić moraće da pronađe Uroš Stevanović kako bi Srbija pronašla rešenje za vrhunske vaterpoliste Španije u roku od tridesetak sati, budući da Delfine duel sa aktuelnim evropskim šampionima očekuje već u četvrtak u 12.05. Alvaro Granados, Alberto Munaris i Mark Larumbe bili su najefikasniji sa po dva gola i tako dali dodatne razloge za zabrinutost pred susret treće runde.

Izabrane vesti

Možda je i Mađarska moćna, ali je Španija trenutno udarna pesnica svetskog vaterpola. Kada ekipa Davida Martina ubaci u četvrtu brzinu deluje nezaustavljivo,a u petoj melje rivale. Mađarska je upala u centrifugu s početkom drugog poluvremena i nije mogla da izađe iz nje do završetka utakmice. Dva gola prednosti nakon treće četvrtine bila su nedostižna za Mađare, nomininalno druge favorite za zlato.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA VATERPOLISTE – 2. KOLO:

Utorak

GRUPA A

Hrvatska – Italija 11:14

Amerika – Rumunija 14:8

Crna Gora – Grčka 12:12, petercima 4:5

GRUPA B

Australija – Srbija 8:3

Japan – Francuska 13:14

Španija - Mađarska 10:7



tagovi

vaterpolo reprezentacija MađarskeVaterpolo reprezentacija ŠpanijeOlimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024David MartinAlvaro GranadosAlberto MunarizMark Larumbe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara