Milica Novaković (©Reuters)
Milica Novaković (©Reuters)

Ne može se protiv kiborga: Karington oduvala konkurenciju, Dankinja zatvorila Milici vrata finala

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.08.24. | 10:46

Srpska kajakašica zauzela treće mesto

Dve zlatne medalje uzela je žena kiborg na Olimpijskim igrama u Parizu i ide po treću. Lisa Karington je nezaustavljiva, protiv nje se – ne može. Imala je tu nesreću Milica Novaković da se devojka sa Novog Zelanda nađe u njenoj grupi, jedno mesto je unapred bilo popunjeno, viđeno je za višestruku olimpijsku šampionu, a srpskoj kajakašici je vrata velikog finala zatvorila Ema Jorgensen iz Danske.

Lisa Karington oduvala je konkurenciju, celom dužinom kajaka bila je ispred najbližih pratilja. Niko joj nije mogao ništa. Sve se svelo na to hoće li u finale Dankinja ili Milica Novaković. Na koncu je Ema Jorgensen bila brža za skoro čitavu sekundu, što nije malo, mada je u jednom trenutku posustala, borila se sa sobom i, ipak, uspela da odbije nalet srpske kajakašice.

Izabrane vesti

Od prvih zaveslaja, pa do kraja Milica Novaković je u trci na 500 metara bila na trećem mestu. Očigledno da je to, u ovom trenutku i u ovakvoj konkurenciji, bio gornji limit. Postavila je vreme 1:50,41, i da je primera radi bila u prvoj, a ne drugoj grupi, imala bi rezultat za finale i ušla bi u borbu za medalje.

Ovako, sve što preostaje devojci iz Novog Sada je da se takmiči u B finalu. Mada, veliko je pitanje koliko će bilo ko od kajakašica imati motiva za tu trku, jer niko na Olimpijske igre nije došao da bi se razigravao i veslao uzalud.

Pored Milice Novaković je iz druge grupe u B finale otišla švedska olimpijka Melina Anderson, dok će u C finalu veslati Manon Hostens iz Francuske i Rajli Melanson iz Kanade. Što se tiče finalistkinja, Ema Jorgensen je prešla stazu od 500 metara za 1:49,59, dok je ostvarila najboolje vreme od svih takmičarki u četiri grupe – 1:48,10!

Žena kiborg će u finalu biti favorit za zlato. Ništa novo, pravo bi čudo bilo da ga ne osvoji.


tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024kajakMilica Novaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara