(Reuters)
(Reuters)

Ne može baš svaki put medalja u steljaštvu: Lazar Kovačević poslednji u finalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.08.24. | 10:19

Pre tri godine Milenko Sebić je u Tokiju bio broznani, a Jagodinac nije uspeo da ponovi taj rezultat

Naterali su Zorana Arunović i Damir Mikec Srbe da netremice gledaju takmičenja u streljaštvu. Izučavaju pravila, interesuju se, bude se uz naše olimpijce. Samo što posle zlata u mešovitim parovima nije bilo radosti za našu naciju u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava.

Probio se Lazar Kovačević u finale, međutim, do medalje nije mogao. Nijednog trenutka tokom završnih borbi nije bio konkurentan za neko od odličja, pa je učešće na Olimpijskim igrama 2024. završio na poslednjem mestu u konkurenciji osam takmičara.

Izabrane vesti

Jagodinac je finale okončao na osmoj poziciji, tako što je zabeležio rezultat od 407,4 kruga. U jednom trenutku se probio na sedmo mesto, ali suštinski je bio daleko od mogućnosti da ugrozi kandidate za medalje. Nedostajalo mi je 1,6 krugova za proboj na šestu poziciju kako bi raspucavao za medalju.

Da će ovo biti komplikovan zadatak za bivšeg bronzanog sa Prvenstva Evrope u Osijeku 2019. i 2021. u timskoj konkurenciji moglo se pretpostaviti već tokom klečećeg stava. Tad je „upucao“ 152,3 kruga, što ga je ostavilo na poslednjem mestu, sa 0,6 krugova manje od sedmoplasiranog Poljaka Tomaša Bartnika. Bilo je to 1,7 krugova iza, u tom trenutku vodećeg, Kineza Lijua. Velika je to razlika u trostavu.

U ležećem položaju Lazar je bio bolji, stigao je do 155,6 krugova, u jednom trenutku napredovao do sedme pozicije, ali su i drugii gađali sjajno, pa je sa nekoliko „devetki“ pao na poslednje mesto i više se nije digao. Ni u stojećem stavu nije uspeo da popravi plasman.

To znači da Srbija nije uspela da ponovi uspeh sa prethodnih Olimpijskih igara, kad je u istoj disciplini Milenko Sebić osvojio bronzanu medalju, ali valja istaći da je Lazaru Kovačeviću ovo bilo prvo pojavljivanje na Igrama i da je plasman u finale rezultat vredan pažnje.

Zlato je osvojio Jukun Liu (Kina, 463,6 krugova), srebro Serhi Kuliš (Ukrajina, 461,3), a bronzu Svapnil Kasule (Indija, 451,4).



tagovi

streljaštvoLazar KovačevićOlimpijske igrePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara