Navijači besni zbog cene od 450 dolara za Fakerov set skinova

Vreme čitanja: 4min | čet. 30.05.24. | 03:33

Vesti iz espora

Riot je otkrio da će najveći set napravljen u čast Fakerove indukcije u Kuću slavnih koštati neverovatnih 59.260 RP poena odnosno 450 dolara, što ljubitelji LoL esporta nisu dočekali sa pozitivnim reakcijama.

Naime legenda LoL esporta i možda i najbolji esportista svih vremena, Lee "Faker" Sanghyeok je očekivano prvi igrač koji je primljen u LoL kuću slavnih, što je obeleženo i Hall of Legends Ahri skinom. 

Izabrane vesti

I dok su reakcije oko samog izgleda skina koji dolazi u tri različite opcije pozitivne, LoL fanove je razočaralo da ultimativna verzija skina dolazi u najjeftinijoj opciji od 32.430 RP, odnosno 235 dolara, a oni ljubitelji koji žele kompletnu verziju sa svim opcijama moraće da izdvoje neverovatnih 450 dolara.

Javnost je na Reditu dočekala ovu vest komentarom kako je sramota da Riot pokušava da ostvari ovakav profit preko Fakera, koga je kroz takmičarsku istoriju krasila skromnost kao jedna od njegovih najvećih vrlina, i što je najinteresantnije koji je poznat po tome da uopšte i ne koristi skinove.

U duhu onoga što Faker pokušava da poruči igračima, a to je jednakost, bi bila i odluka da njegov Hall of Fame skin bude znatno pristupačniji, a umesto toga samo mali broj igrača i fanova će moći da ga priušti. 

Igrači su čak u jednom trenutku i pozvali na bojkot, odnosno traže da se Ahri od sada pa na dalje banuje u svim partijama kako ljudi koji Kupe skin ne bi imali priliku da ga koriste u igri, a ostaje da vidimo da li će javno negodovanje uroditi plodom.

Virtus i NaVi ispali sa IEM Dallas 2024

Heroic je ubedljivom 2-0 pobedom poslao aktuelne Major šampione Natus Vincere kući, dok je BIG uspeo da savlada favorizovani Virtus.pro i stigne na korak do plejofa.

Mečevi drugog kola donjeg baraža B grupe u Dalasu su doneli mnogo uzbuđenja, a u oba duela smo videli trijumfe autsajdera. Veće iznenađenje je svakako pobeda ekipe Heroic, koja je sa izmenom došla na turnir, jer Abdul "degster" Gasanov nije uspeo da dobije vizu na vreme. Njega je zamenio prethodni AWP-er ekipe Nico "nicoodoz" Tamjidi koji je nadmašio očekivanja večeras.

Na'Vi nije uspeo da dođe do dvocifrenog broja rundi ni na jednoj mapi, na Nuke je Heroic slavio 13-8, dok je na Mirage rezultat bio 13-9. U meču je posebno podbacio Ihor "w0nderful" Zhdanov koji je ostvario najslabiji rejting u ekipi, što je nešto nesvakidašnje za AWP igrače.

Heroic će za mesto u plejofu morati da savlada BIG koji je takođe u naletu. Oni su prvo savladali FlyQuest u borbi za opstanak, a potom i Virtus.pro koji je propisno namučio FaZe juče i malo je falilo da već u drugom kolu obezbede prolaz u plejof. Nažalost po njihove navijače izgubili su u tesnom okršaju protiv FaZe-a, a zatim ih je savladao i BIG.

Nemci su uzeli ubedljivim 13-5 rezultatom prvu i treću mapu, Inferno i Dust2, dok je Virtus slavio 13-10 na mapi Ancient. VP je uzeo nula rundi na CT strani Dust2, nisu imali rešenje za agresivnu igru BIG-a koji potpuno zasluženo uzima top 8 finiš u Dalasu.

Sdy potpisao za ENCE, hades i dycha odlaze

Ukrajinac Viktor "sdy" Orudzhev nakon tri meseca ponovo ima tim, on će u ENCE zameniti Pawela "dycha" Dychu, dok će umesto Aleksander "hades" Miskiewicza zaigrati Paavo "podi" Heiskanen, snajperista ENCE akademije.

Sdy je već neko vreme jedan od najtraženijih slobodnih igrača, a prema raznim izvorima veliki broj timova je bio zainteresovan za njega. Sdy je nakon Spirita i MAD Lionsa zaigrao za Na'Vi, a svoje najbolje partije je pružio u dresu ekipe Monte koju samoinicijativno napušta krajem februara. 

Dycha, koga je sdy zamenio, je u proteklom periodu često bio najslabiji igrač ekipe po učinku, zbog čega je njegov odlazak i bio očekivan, ali sa druge strane hades je često bio najbolji pojedinac u redovima ENCE, zbog čega su navijači začuđeni njegovom izmena. Ovakav rasplet u ENCE je dodatno podgrejao glassine da je neka druga organizacija kupila poljskog snajperistu.

Njega će zameniti podi, mladi finac koji se odlično pokazao u ENCE akademiji i kome mnogi prognoziraju svetlu budućnost, ako mu pođe za rukom da svoje znanje i veštinu prenese i na najjače svetske turnire.

ENCE će u novom sastavu debitovati na turniru Reloga, RES European Masters 1, kvalifikacijama za BLAST Premier Fall Showdown. 

ENCE sada nastupa u sledećem sastavu:

Lukas "gla1ve" Rossander

Viktor "sdy" Orudzhev

Krzystof "Goofy" Gorski

Kacper "Kylar" Walukiewicz

Paavo "podi" Heiskanen

Jakub "kuben" Gurczynski - trener 



tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara