(© MN Press)
(© MN Press)

Nastavak Zvezdine dominacije nad večitim rivalom

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 17:18

Crveno-bele ubedljivo slavile protiv Partizana - 3:0

Nova sezona donela je i stare navike u megdanima Crvene zvezde i Partizana. Klub sa Marakane nastavio je suvereno da dominara nad večitim rivalom, pa je zabeležio i više nego ubedljivu pobedu u prvom kolu Superlige Srbije - 3:0 (25:15, 25:20, 25:15).

Koliko su crveno-bele dame nadmoćne u okršajima protiv "ljutog" protivnika, potvrđuje da su po osmi put u nizu uknjižile maksimalan trijumf. Na taj način su i povećale uspešan saldo u međusobnim mečevima, barem od povratka Parnog valjka u elitno društvo. Sada mogu da se pohvale da su u 18 odigranih duela, samo dva puta morale da čestitaju komšinicama. Najefikasnija u Zvezdinom slavlju bila je Malgoržata Jasek sa 19 poena, dok se u taboru crno-belih istakla Milica Vidačić sa 15.

Izabrane vesti

A da će epilog biti kao i u prethodnim derbijima, naslutilo se posle 50-ak minuta igre kada su pulenke Milana Gršića stigle do ogromnog vođstva u setovima (2:0). Prikazale su do tada daleko bolju i konkretniju partiju, uz konstantnu prednost. Ako u uvodnom periodu nije bilo nikakve dileme, pošto su izabranice Nenada Živanovića ostale na svega 15 poena, drugi je obeležila delimično zanimljivija borba. Iako je Partizan kaskao i jurio zaostatak, uspeo je da uhvati priključak - 17:17. Kada se činilo da je potencijalno spreman za preokret, crveno-bele su serijom od 5:0 na servis Anđele Veselinović odbile nalet inspirisanog domaćina - 22:17.

Na kraju se ispostavilo da je završnica druge deonice značajno uticala i na odnos snaga u trećoj. Naime, u dvorani "Aleksandar Nikolić" se ništa nije promenilo. Diktirala je ekipa iz Ljutice Bogdana ritam, a već sredinom seta se odlepila na plus četiri - 13:9. U nastavku je malobrojna publika prisustvovala klasičnom odrađivanju posla za premijerne bodove u novom izdanju nacionalnog prvenstva.

Superliga Srbije (odbojkašice) - 1. kolo

Subota

Radnički (Beograd) - Ub 2:3

Partizan - Crvena zvezda 0:3

19.00: (2,70) Jedinstvo SP (1,40) Srem

Nedelja

18.00: Tent - Železničar

18.00: Omladinac - Spartak (Subotica)

19.00: Inđija - Jedinstvo (Užice)



tagovi

ŽOK PartizanŽOK Crvena zvezdaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara