Petar Đorđić i Uroš Kojadinović pre dva meseca na Banjici (©MN Press)
Petar Đorđić i Uroš Kojadinović pre dva meseca na Banjici (©MN Press)

Nastavak dominacije Vojvodine ili Partizanova najava vraćanja na staze stare slave

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.04.24. | 08:07

Kup Srbije u rukometu: Novi Sad i dvorana Slana bara danas (18.00, RTS 2, Arena Sport 3) domaćina finalnog meča – šampion protiv vicešampiona. Lale za deveti pehar, a crno-beli za 12, prvi posle 11 godina

Vojvodina brani, Partizana napada i izaziva šampiona. Kome će da pripadne trofej Kupa Srbije, takmičenja koji nosi ime legendarnog stručnjaka, profesora Branislava Pokrajca? Odluka pada danas (RTS 2, Arena Sport 3) u dvorani Slana bara.

Novosađanima pripada uloga favorita. Vladaju srpskim rukometnim terenima punu deceniju. Ove sezone su nepobedivi u domaćim okvirima, a samo je Metaloplastika u Šapcu uspela da ostane neporažena, bilo je nerešeno. Partizan je počeo sezonu skromno, ali tim Đorđa Ćirkovića je sve bolji. Preko drame i penal ruleta u Pančevu protiv Dinama stigao je do borbe za pehar posle 11 godina.

Izabrane vesti

Tim Borisa Rojevića nije imao problema u polufinalu na svom terenu protiv Metaloplastike, dok je u četvrtfinalu lako pobeđena Crvena zvezde u Beogradu. Žreb odlučio da se trofej podiže na Klisi, gde su ove sezone padali i danski Silkeborg i švajcarski Kadeten Šafhauzen u Ligi Evrope. Prošle godine se meč za trofej igrao u dva meča, ali ove sezone samo jedan.

Zbog bezbedonosnih razloga, smanjen je kapacitet dvorane Slana bara, o očekuje se da će oba tima imati podršku najvatrenijih pristalica. Za goste je obezbeđeno oko 300 ulaznica. Ove sezone oba duela u Super rukometnoj ligi u svoju korist su rešili crveno-beli.

Vojvodina igra za deveti pehar u ovom takmičenju, a Partizan za 12, prvi posle 11 godina posta. Novosađani su prošle sezone imali sezonu iz snove, osvojili su sve moguće trofeje, između ostalih i međunarodni EHF kup.

Dva pehara je Vojvodina već odbranila, a to je Svesrpski kup u Lazarevcu i Superkup Srbije, dok stigla do Top 16 u Ligi Evrope i malo je nedostajalo za nokaut rundu drugorangiranog međunarodnog takmičenja.

Za Novosađane neće biti u timu srednjeg beka Stefana Dodića koji se i dalje oporavlja od povrede kolena, dok je već skoro pet meseci van stroja i desni bek Milan Milić koji će da odsustvuje do kraja sezone. Jovica Nikolić, Vukašin Vorkapić i Mohamed Aziz Aidi tek hvataju ritam posle povreda, dok je spreman i golman Andrej Trnavac koga nije bio na terenu poslednje dve nedelje. Najviše se očekuje od iskusnih bekova Petra Đorđića i Borisa Puhovskog, kao i mladog pivotmena Luke Rogana koji se naredne sezone seli u najjaču ligu na svetu, u nemački Lajpcig. Odbranom će da komanduju dvojica Miljana, Pušica i kapiten Vukovljak.

Čeka nas finale, možda i dve najbolje ekipe u Srbiji. Svesni smo da će biti teška utakmica. Dobro smo se spremili, dobro smo radili ovih nedelju dana”, rekao je Petar Đorđić koji igra za prvi trofej u dresu novog kluba u koji je stigao krajem prošle godine iz lisabonske Benfike.

16.00: (1,85) Magdeburg (8,00) Fukse Berlin (2,30)

Partizan se konsolidovao, konačno su svi zdravi. Sa timom su počeli da rade i roviti, desno krilo Luka Lazić i levi bek Luka Barjaktarović. Sve u crno-belom taboru raduje povratak u formu kapitena Nikole Zečevića. Bekovska linija je najjači adut Beograđana. Najviše se očekuje od reprezentativca Uroša Kojadinovića i iskusnog Nemanje Obradovića, a umeju da zablistaju i Nikola Kovačević, Veljko Popović i mladi Nemanja Peštić. Na crti je standardan Ivan Mićić. U poslednje vreme na golu je u dobroj formi iskusni Nemanja Marjanović, ali se očekuje da više vremena među stativama bude Luka Arsenić, prošle sezone čuvar mreže Vojvodine.

Oba dva tima bismo mogli da vidimo i u finalu plej-of Super rukometne lige Srbije. Vojvodina ne bi trebalo da ima težak zadatak sa Dinamom iz Pančeva, dok se veća drama očekuje u drugom polufinalu, gde Metaloplastika ima prednost domaćeg terena u odnosu na Partizan.

Na obe strane ima igrača koji su nosili dres oba kluba. Rukometaši Vojvodine Andrej Trnavac i Živan Pešić nekada su nosili crno-beli dres, a u suprotnoj taboru, osim pominjanog golmana Luke Arsenića, boje Novosađana branili su i levi bek Nikola Kovačević i levo krilo Mladen Šotić.

Spremamo se za finale na kvalitetan način, kako fizički i taktički, tako i mentalno, ali verujem da ima nestrpljenja da pokažemo pravo lice u subotu. Vojvodina je skup kvalitetnih igrača, koji imaju iskustvo igranja utakmica za trofeje. Mislim da najveća opasnost preti od reprezentativaca koji su ih pojačali ove sezone, ali u finalima mnogo toga odlučuje, tako da očekujem neizvestan meč. Da bismo izašli kao pobednici, svako od nas će morati da bude na svom maksimumu. Da timskom igrom i čvrstom odbranom dobijemo sigurnost i samopouzdanje da odigramo kvalitetan i zahtevan meč, da nam sportski ambijent i navijači daju energiju svih 60 minuta”, istakao je Šotić, koji je nosio kapitensku traku u prvom delu sezone pre povratka Zečevića u ekipu.

Prenos finala Kupa Srbije, osim RTS 2 i Arene Sport 3, možeta da gledate i na You Tube kanalu RSS-a.

------------

KUP SRBIJE - FINALE (JEDAN MEČ, NOVI SAD)

Subota

18.00: Vojvodina - Partizan

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------



tagovi

Kup Srbije u rukometuRK VojvodinaRK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara