(©Reuters)
(©Reuters)

Najlepša priča Igara: Ostvarila pobedu u 61. godini

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.07.24. | 18:55

Stonoteniserka Ni Sijalin, koja nastupa za Luksemburg, slavila nad protivnicom iz Turske

Svake Olimpijske igre donesu sijaset neverovatnih priča. Već ste mogli da pročitate priču o nekadašnjem NBA košarkašu Čejsu Badinžeru koji u Parizu učestvuje u odbojci na pesku, a sada stiže možda i najlepša priča dosadašnje smotre. Ona koja pokazuje šta u biti jeste i treba da bude sport.

Stonoteniserka Ni Sijalin, rođena Kineskinja koja nastupa pod zastavom Luksemburga je u prvom kolu slavila nad protivnicom iz Turske, Sibel Altinkaje sa 4:2, a ono što ceo slučaj čini nesvakidašnjim jeste da je to uradila u 61. godini života.

Izabrane vesti

Ona šesti put nastupa na Olimpijskim igrama i očigledno nema ambicije da stane. Sada je čak i nosila zastavu na ceremoniji otvaranja. Rođena je 1963. godine, dvostruka je svetska prvakinja iz 1983,. a pod zastavom male evropske države nastupa od 1991. u čijem dresu je osvojila dve evropske krune (1998, 2002.). Da čovek ne poveruje.

„Moje srce je veoma mlado i ono me je nosilo do prve pobede u Parizu. Što se tiče samog meča, napravila sam neke greške, ali se nadam da ću ih eliminisati u nastavku turnira“, rekla je Ni, koja je u nedelju postala najstarija pobednica jednog singl meča u u istoriji Olimpijskih igara.

U drugom kolu koje je na programu u sredu će se sastati sa prvom nositeljkom, Kineskinjom Sun Jingši koja je od nje mlađa 37 godina.


tagovi

Pariz 2024stoni tenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara