Katarina Dangubić (© Starsport)
Katarina Dangubić (© Starsport)

Najbolji rođendanski poklon: Katarina Dangubić pokorila Balkan

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 20:18

Srpkinja se titulom u Istanbulu plasirala u Kup izazivača

Bolji rođendanski poklon od trofeja Katarina Dangubić, daleko poznatija pod devojačkim prezimenom Lazović, nije mogla ni da zamisli. Srpska reprezentativka, koja brani boje turskog Galatasaraja, osvojila je Balkanski kup u Istanbulu i obezbedila evropsku vizu za Kup izazivača.

Izabrane vesti

Kakvu je želju zamislila Katarina kada je ugasila i 25. svećicu na torti, verovatno će ostati misterija. Naravno, ako želi i da joj se ostvari. Deluje samo da će joj ovaj i ostati u posebnom sećanju. Iako je bilo prinuđena da ga provede u radnoj atmosferi, izvesno je da neće previše žaliti. Galatasaraj je i pre početka svojevrsnog kvalifikacionog takmičenja za međunarodnu scenu slovio za favorita. Prihvatanjem i da se turnir organizuje u Istanbulu samo je dodatno potvrdio visoke ambicije. Razlika u klasi u odnosu na protivnike kakvi su bili Drita (tzv. Kosovo), Igman (BiH) i PAOK (Grčka), znala se nedeljama pre odigranih mečeva. Na kraju su Turkinje i zabeležile tri ubedljive pobede (3:0), gotovo bez izgubljenog seta.

Trofej kao vredno dostignuće nema ogroman značaj, osim što je zapravo doneo i evropsku kartu. Tako je i Katarina Dangubić iskoristila slabiji kvalitet rivalki, pa je i dobila šansu da nastupa u Kupu izazivača. Ukoliko je poznato odranije i da čelnici popularne Galate imaju velika očekivanja u predstojećoj sezoni, nema dileme da će im uspeh na domaćem terenu biti i najbolja uvertira. Nadaju se i da bi jedna od glavnih protagonistkinja na tom putu trebalo da bude naša reprezentativka.

Ništa iznenađujuće... Operativci kluba su i tokom nedavnog potpisivanja novog ugovora napomenuli da su, između ostalog, prezadovoljni ostankom sjajne odbojkašice. Ona je u ekipu stigla početkom februara 2024. godine. Prethodno je branila boje Pekinga, ali je po završetku sezone u Aziji rešila da se preseli u Tursku. Očigledno su dve strane lako pronašle zajednički jezik, čime je i nastavljena saradnja. A koliko je bitna poluga u napadu i na prijemu servisa, ukazuje i to da je odavno rezervisala svoje mesto u startnoj postavi.


tagovi

Katarina LazovićŽOK Galatasarajženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara