"Jusein Bolt ulazi u završnih 100 metara"
"Jusein Bolt ulazi u završnih 100 metara"

MUNJA! Bolt nadmašio Karla Luisa; Osmo svetsko zlato u štafeti 4x100 (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.08.13. | 17:13

Jamajka iza sebe ostavila SAD i Veliku Britaniju

Jusein Bolt ulazi u završnih 100 metaraSportista veka je dočekao da aplaudiram boljem od sebe! Jusein Bolt je, naime, nadmašio rekord legendarnog Karla Luisa i povukavši štafetu Jamajke do pobede u moskovskom finalu na 4x100 metara postao najuspešniji sprinter svih vremena. Trenutno je na osam zlata sa svetskih prvenstva, a kako Bolt trči iznenadili bismo se kada taj učinak ne bi dodatno popravio.

Ovaj put je imao pomoć u Nesti Karteru, Kemaru Bejli-Kolu i Nikelu Ašmedeu, a rezultat je 37,36 sekundi. SAD su bile druge u vremenu 37,66, a Velika Britanija je "osvojila" bronzu rezultatom 37,80, ali joj je ona kasnije oduzeta zbog diskvalifikacije i uručena Kanadi.

Izabrane vesti

Najjači utisak je, ipak, ostavila poslednja deonica u kojoj je Bolt rivale ostavio daleko iza sebe, iako su krenuli sa otprilike istih startnih pozicija. Međutim, Bolt je toliko dominantan da se čini da bi pobeđivao i kada bi trčao 10 metara dužu stazu od ostalih sprintera.

Uostalom, u Moskvi je već osvojio zlatne medalje na 100 i 200 metara, a kada tome dodate i tri zlata iz Berlina, pa još po tri sa Olimpijskih igara u Pekingu i Londonu jasno je da mu nema ravnog.

Bez ikakve sumnje – najveći sprinter svih vremena!

Bolt pored osam zlata u svojoj trofejnoj sobi ima i dva svetska srebra, dok je Karl Luis stao na osam pobeda, jednom drugom i jednom trećem mestu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

atletikaJusein BoltKarl Luis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara