(©Sasa Pahic Szabo / Kolektiff)
(©Sasa Pahic Szabo / Kolektiff)

Mučenje Srpkinja u Skoplju: Tri meča – minus 47

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 19:47

Mlade rukometašice doživele još jednu katastrofu na Svetskom prvenstvu za juniorke u komšiluku, ovog puta od Španije - 17:32

Kuda ide srpski ženski rukomet? Da je velika kriza - znali smo, ali da je ovako loše... Juniorke Srbije na terenu prošle godine na kontinentalnom šampionatu nisu uspele da izbore plasman na Svetsko prvenstvo. Dobili smo specijalnu pozivnicu IHF-a, tim koji s klupe predvodi Slavko Krnjajac otišao je kao autsajder u Skoplje i posle prve faze naše nade imaju gol-razliku – 47.

Opravdanje može da bude jer je „grupa smrti“ sa supersilama, Nemačkom, Francuskom i Španijom, ali sva tri meča porazi sa dvocifrenom razlikom teraju na razmišljanje sve ljude u srpskom rukometu, posebno one koje se bave damama. Ima li spasa?

Posle Nemačke (18:39) i Francuske (19:30) i Španija je očitala lekciju našim mladim rukometašicama – 17:32 (8:12).

Sva tri meča slična priča, dobar početak, ali užasno drugo poluvreme. Posle 30 minuta Špankinje su imali samo +4 – 12:8, ali u nastavku cunami rivala i ubedljiv poraz i poslednje mesto u Grupi F, pa naše rukometašice mlađe od 20 godina čeka nastavak takmičenja naredne nedelje za plasman od 17. do 32. pozicije.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Dunje Radević i Nataša Ćetković sa po tri gola su bile najefikasnije u redovima Srbije. Golmani su imali osam intervencija, a polovinu Teodora Vranić. Tri odbrane je imala Mina Savić, a jednu Anastasija Nedeljković.

Karmen Arojo sa osam i Ejder Poles sa sedam pogodaka su predvodili Furiju, dok je Aida Fernandez imala 10 intervencija.

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------



tagovi

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Srbije

Ostale vesti


Najviše komentara