Branka Tica u napadu (©MN Press)
Branka Tica u napadu (©MN Press)

Mogu da izgube set, ali meč teško: Pazovčanke i dalje nedodirljive, na pobedu do triple krune

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 20:46

Jedinstvo vodi 2:0 u finalnoj seriji protiv TENT-a

Nedodirljive su odbojkašice Jedinstva ove sezone na domaćoj sceni! Samo još jedna pobeda im je potrebna da bi došle do triple krune.

Večeras je TENT pružio nešto veći otpor nego na prvom duelu finalne serije, ali je pobeda ponovo pripala Pazovčanka. Sada već tradicionalno - izgubile su jedan set, ali trenutno deluje nemoguće da mogu da ispuste i ceo meč - 3:1 (25:19, 13:25, 25:20, 25:12).

Izabrane vesti

Da je bilo ko ponudio Cakovićevim devojkama da sve utakmice u plej-ofu dobiju rezultatom 3:1, sigurno da bi oberučke prihvatile. U četvrtfinalu Omladinac nije mogao da ih poremeti ni na sekund, a u polufinalu i finalu - na svakom obračunu su gubile po jedan set. Prvo od Crvene zvezde, pa onda od ekipe iz Obrenovca. Ali, ti padovi ih nijednog trenutka nisu pomerili sa šampionskog puta.

U sredu će pred domaćim navijačima imati šansu da proslave još jednu titulu - drugu uzastopnu. TENT će morati da prikaže mnogo bolje izdanje ukoliko želi da produži sezonu još malo.

Samo otvaranje utakmice pokazalo je sa kakvim namerama su Milica Medved i drugarice došle u Obrenovac. Publika se još nije ni smestila, već je na semaforu stajao 6:0 za gošće. Do sredine seta domaće su se uključile u borbu, ali nisu uspele da se sasvim približe. Drugi set doneo je pad Jedinstva, potpuno su kontrolisale sve Žakićeve igračice, pa su zasluženo došle do izjednačenja.

U trećem, a posebno četvrtom setu ponovo je sve zavisilo od ekipe iz Pazove. Igrač odluke bila je Tamara Miljević, koja je odigrala neverovatan meč. Zapravo izdanje jednog igrača kakvo je ona prikazala u četvrtom činu - definitivno se ne pamti. Zabeležila je 14 poena - pet iz napada, šest blokova i tri asa. Završila je duel sa 29 poena i tako poručila selektoru Gvidetiju da je pogrešio što je nije stavio makar na širi spisak.

Branka Tica je doprinela sa 13, Mina Dragović sa deset, Ivana Nedeljković sa devet. U poraženom timu najbolja je bila Mina Mijatović sa 19 poena, Jovana Cvetković je upisala 13, a Bojana Popović 12.

FINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Jedinstvo - TENT 3:1

TENT - Jedinstvo 1:3

Jedinstvo - TENT

***serija se igra do tri pobede, termini su 18, 21. i 24. april, ako bude potrebe 27. i 30.


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaOK TentSuperliga Srbije u odbojciIgor ŽakićJovo Caković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara