Juniorke Srbije (CEV)
Juniorke Srbije (CEV)

Mlade nade 12. maja dobijaju rivale, juniorke u prvom šeširu

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.22. | 16:52

Žreb će se održati u Luksemburgu

Mlade nade srpske odbojke su izborile plasman na Evropsko prvenstvo, a uskoro će saznati i ko će im biti rivali na tom takmičenju. Žreb je zakazan za 12. maj u sedištu CEV u Luksemburgu.

Ženska juniorska reprezentacija će igrati od 27. avgusta do 4. septembra u Skoplju u Severnoj Makedoniji. CEV je objavio da će Severna Makedonija biti u A grupi, a Turska u B grupi. Juniorke Srbije su svrstane u prvi šešir zajedno sa Poljskom. Žreb će se obaviti po sistemu „serpentine“, pa će selekcije iz prvog šešira biti svrstane u A, pa B grupu, a selekcije iz drugog šešira prvo u B, pa u A grupu i tako redom.

Izabrane vesti

Pored Severne Makedonije i Srbije na EP 2022. igraće i Italija, Hrvatska, Rumunija, Slovenija, Grčka, Švajcarska, Poljska i Turska.

U III rundi kvalifikacija od 30. juna do 3. jula za preostale evropske vize boriće se Španija, Holandija, Slovačka, Finska, Francuska, Crna Gora, Austrija i Estonija. Na EP će se plasirati dve najbolje selekcije, tačnije pobednici te dve grupe. Prijavljivanje za organizaciju turnira III runde se završava 25. aprila, a domaćini će biti poznati početkom maja.

JUNIORKEJUNIORKE

Muška juniorska reprezentacija Srbije (igrači rođeni 2003. i kasnije) plasirala se na EP koje će se od 17. do 25. septembra odigrati u Montesilvanu i Vastu u Italiji. Žreb će se održati 12. maja od 11.00 časova u sedištu CEV u Luksemburgu.

CEV je objavio da će Italija biti u A grupi, a Belgija u B grupi. Juniori Srbije su svrstani u drugi šešir zajedno sa Portugalijom. Žreb će se obaviti po sistemu „serpentine“, pa će selekcije iz prvog šešira biti svrstane u A, pa B grupu, a selekcije iz drugog šešira prvo u B, pa u A grupu i tako redom.

Pored Italije i Srbije, plasman na EP do sada su izborili Poljska, Portugalija, Češka, Bugarska, Belgija i Slovačka.

JUNIORIJUNIORI

U III rundi kvalifikacija, od 30. juna do 3. jula, igraće Francuska, Španija, Nemačka, Slovenija, Holandija, Švedska, Finska i Grčka. Plasman na EP ostvariće četiri najbolje selekcije, po dve prvoplasirane iz obe grupe. Prijavljivanje za organizaciju turnira III runde se završava 25. aprila, a domaćini će biti poznati početkom maja.

 


tagovi

ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara