Nikola Rađen i Mirko Vičević (©MN Press)
Nikola Rađen i Mirko Vičević (©MN Press)

Mirko Vičević odlazi iz Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.02.22. | 22:11

Pišu crnogorske Vijesti

Vaterpolo klub Crvena zvezda bi u samo dvadeset dana mogao da ostane dva puta bez trenera. Posle serije loših rezultata Aleksandar Filipović je napustio klupu crveno-belih uoči drugog turnira Jadranske lige, nasledio ga je Mirko Vičević, ali bi u ekspresnom roku mogao da odstupi sa trenerske funkcije, pišu Vijesti.

Navijačka grupa Delije Sever je na utakmici protiv Šapca u Superligi Srbije razvila parolu na kojoj je pisalo „Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija“. Uputila je nedvosmislenu poruku Mirku Vičeviću, predsedniku Hrvatskog društva građana Crne Gore, da ga ne želi na klupi beogradskog kluba, pa neće biti iznenađenje ako napusti kormilo crveno-belih.

Izabrane vesti

Mirko Vičević je posle događaja na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ u duelu sa Šapcom vodio Crvenu zvezdu u Ligi šampiona, a Beograđani su na svom bazenu remizirali sa Steauom iz Bukurešta. Klupsko rukovodstvo se neposredno pre tog meča javnim putem izvinilo Vičeviću za neprijatnosti koje je doživeo, ali sva je prilika da Kotoranin posle svega, ipak, neće nastaviti da vodi Crvenu zvezdu.

Vaterpolo savez Srbije, na čijem čelu je Viktor Jelenić koji je u dobrim odnosima sa Vičevićem - sastali su se posle Zvezdinog meča sa Steauom - osudio je potez navijačke grupe. Izdao je VSS saopštenje i pokrenuo je postupak povodom dešavanja na Dorćolu.

Podsetimo, Mirko Vičević je bio deo reprezentacije Jugoslavije koja je na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. osvojila zlatnu medalju, jedan je od najtrofejnijih crnogorskih vaterpolista svih vremena, po okončanju igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, bio je selektor mlađih kategorija Crne Gore, kojoj je doneo zlato sa Prvenstva Evrope za juniore na Malti 2015.


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK Crvena zvezdaMirko VičevićVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara