""
""

Ministar odbrane ponovo vlada! Darko Stanić zaludeo Ruse i odveo Srbiju na Evropsko prvenstvo!

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.13. | 19:10

Neverovatni čuvar mreže Orlova zabeležio 19 obrana, od kojih su čak tri bili sedmerci

Rukometna reprezentacija Srbije obezbedila je plasmana na prvenstvo Evrope pošto je danas u Astrahanu u pretposlednjem 5. kolu sedme grupe kvalifikacija svladala domaću selekciju Rusije sa 29:28 (17:11).

Kolo pre kraja srpski rukometaši vode u grupi sa sedam bodova ispred Rusije sa šest i Austrije, koja sa utakmicom manje ima pet bodova. Na začelju je Bosna i Hercegovina bez bodova.

Izabrane vesti

U drugoj utakmici 5. kola sutra u Visokom sastaju se BiH i Austrija.

Rusija: Šindin 1, Puškin, Jevdokimov 1, Atman 2, Bogdanov (pet odbrana), Gorbok 2, Žitnikov 1, Rastvorcev, Levšin (devet odbrana), Šiškarev 6, Čipurin 1, Nasrov, Šelmenko 1, Dibirov 4, Igropulo 9 (7), Maksitov.

Srbija: Vujin 5, Manojlović 1, Stanić (19 odbrana, tri sedmerca), M. Ilić 5 (2), Radivojević, Stojković 2, Prodanović 2, N.Ilić, Rnić 5, Zelenović 1, Radovanović, Marjanović 2, P. Nenadić 5, D. Nenadić, Marsenić, Đukanović.

Novi selektor Ljubomir Vranješ sjajno je startovao na klupi reprezentacije Srbije, jer je pod njegovim vođstvom izborena presudna, potpuno zaslužena pobeda u kvalifikacijama za evropski šampionat. Dragocenim uspehom u Astrahanu srpski rukometaši preuzeli su vođstvo na tabeli sedme grupe i u slavljeničkom raspoloženju dočekuju meč poslednjeg kola protiv BiH, u nedelju u Nišu.

Gotovo isti tim nije mogao da se prepozna u odnosu na izdanja na Olimpijskim igrama i na prvenstvu sveta u Španiji. Momci u crvenim dresovima većim delom susreta igrali su briljantno i bili na korak da nanesu debakl velikom protivniku.

Vranješ je uneo novine u igru reprezentacije, a najvažniju svakako jedno od najubojitijih rukometnih oružja - kontranapad. Nakon što su Petar Nenadić i Momir Rnić izrešetali protivničku mrežu srpski tim je uz pomoć nesavladivog golmana Darka Stanića u prvom poluvremenu deklasirao Rusiju i na odmor otišao sa šest golova prednosti.

U nastavku meča usledila je kriza u gostujućoj ekipi, Rusi su se razigrali i režirali dramatičnu završnicu. Srbija je nekako uspevala da održi prednost, ali kada je Šiškarev izjednačio na 27:27 zebnja se uvukla u redove naših rukometaša.

Međutim, Nenadić je pravovremeno bio precizan i sa dva pogotka zaredom ponovo doneo plus dva gola minut i po pre kraja. Rusi su svim silama nastojali da dođu do preokreta, ali je sve njihove nade srušio neverovatni Stanić.

Odbranio je nekoliko udaraca, a potom i sedmerac, što je presudilo da srpski rukometaši sa uzdignutim rukama dočekaju poslednji sudijski zvižduk i na terenu proslave zasluženi uspeh.

Plasman na prvenstvo Evrope sledeće godine u Danskoj izboriće dve najbolje selekcije iz grupe.

(FOTO: Action images)


tagovi

Darko StanićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara