(©Reuters)
(©Reuters)

Milica Žabić odbranila čast Srbije, ali Japan ide u polufinale

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 11:19

Šansa za bronzu i dalje postoji

Bili su srpski džudisti blizu medalja u pojedinačnoj konkurenciji, ali su Milici Žabić i Strahinji Bunčiću izmakle bronze. Potom su na debiju u umešovitoj konkurenciji naši takmičari napravili istorijski uspeh, savladavši Holandiju sa 4:2 u pobedama, ali moćni Japanci su, ipak, bili nepremostiva prepreka na putu ka polufinalu.

Najtrofejnija džudo nacija na tekućim Olimpijskim igrama, sa sedam odličja od kojih su tri zlatna, prošla je sa 4:1 u pobedama. To, ipak, ne znači da je sve gotovo za naše džudiste, pošto će kroz repesaž pokušati da se domognu borbe za bronzu. Naredni, nadamo se ne i poslednji, rival biće Brazil. Te borbe biće čim se zvrše sva četvrtfinala, a ako prođemo, duel za bronzu je oko 16 časova.

Izabrane vesti

Čast naših takmičara protiv favorizovanog rivala odbranila je sjajan Milica Žabić. Furiozno je ušla u borbu sa Raikom Takajami, brzo osvojila bod vazarijem, a onda još jedan iponom za pobedu kojom je smanjila na 1:3. Prethodno su Strahinja Bunčić, Marica Perišić i Nenanja Majdov morali da čestitaju rivalima na očiglednoj razlici u kvalitetu. S tim da je Perišićeva za protivnicu imala takmičarku s očiglednom prednošću zbog razlike u kilaži, dok je Majdov uspeo da izdrži do zlatnog boda, ali je onda dobio i treću kaznu zbog pasivnosti.

U poslednjoj borbi Aleksandar Kukulj nije uspeo da produži neizvesnost i sačuva Srbiju u igri za prolaz.

Šansa za medalju, ipak, nije izgubljena. Bitno je da se naši džudisti što bolje odmore za repesaž, mada vremena nema mnogo. Kada prođu ostale četvrtfinalne borbe, ponovo će na tatami.



tagovi

džudoPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara