Igor Milanović (©VK Novi Beograd)
Igor Milanović (©VK Novi Beograd)

Milanović: Sa Šapićem sam se sve dogovorio za dva i po minuta, Novi Beograd je izuzetna sila

Vreme čitanja: 6min | pet. 25.02.22. | 13:21

“Prvi put možemo da kažemo da je srpska liga najjača u Evropi. Ne znam da li neka liga ima tri - četiri ovakva kluba”, kaže trofejni stručnjak

Novi Beograd stvoren je za velika dela, najavljena su velika dostignuća, ali rezultati nisu išli u očekivanom smeru. Vladimir Vujasinović povukao se sa klupe Novog Beogarda, Dejan Jovović je uskočio kao prelazno rešenje, a ambiciozna klupska Uprava tražila je trenersku vaterpolu zvezdu. Jer, na tim snova prirodno je da dođe velikan srpskog i svetskog vaterpola.

Izbor je pao na Igora Milanovića, koji je dva puta osvajao Ligu šampiona. Vratio se Milanović u srpski vaterpolo, preuzeo je klub koji ne krije da mu je ambicija da se jednoga dana popne na krov Evrope, možda već ove sezone.

Izabrane vesti

Slavko Gak, proslavljeni vaterpolista Srbije i član Uprave kluba, nije krio zadovoljstvo što je Novi Beograd uspeo da pronađe zajednički jezik sa Milanovićem, koji će voditi ekipu minimum do kraja sezone, i pokušati da osvoji tri trofeja - nacionalnu titulu, regionalnu i Ligu šampiona.

“Klub je u prethodnih mesec dana neprestano radio na pronalaženju pravog rešenja za trenersku poziciju i uspeli smo da sa Igorom Milanoviće pronađemo zajednički jezik. Postigli smo dogovor i Milanović će u narednom periodu voditi klub. Ovo je mlad klub koji postojišest godina, i nije napravljen da bi postojao pet ili deset godina, već da bi obeležio budućnost i epohu srpskog i svetskog vaterpola. Napravljen je tim koji po našem ubeženju, ali i svetskih stručnjaka, ima svetlu budućnost. Imamo vrhunske igrače, reprezentativce, a od danas je sa nama jedna od najboljih igrača svih vremena i najtrofejnijih trenera. Svi znate da je Igor Milanović dva puta osvojio Ligu šampiona, a jedna od naših primarnih ciljeva jeste upravo osvajanje Lige šampiona, pored domaćeg šampionata i Jadranske lige”, rekao je Slavko Gak u uvodnom obraćanju.

“ZA DVA I PO MINUTA SAM SE DOGOVORIO SA ŠAPIĆEM”

Zahvalio se Gak na saradnji Dejanu Jovoviću, koji je uradio sjajan posao sa Novim Beogradom. Tokom mesec dana, koliko je vodio klub, upisao je tri pobede u Ligi šampiona, blindirao je pol-poziciju, a jedini poraz u tom periodu Novom Beogradu nanela je Crvena zvezda minulog vikenda na Dorćolu.

“Klub je prošao kroz težak period, kada su u pitanju rezultati. Imali smo prelazno rešenje u vidu Dejana Jovovića, kojem se zahvaljujem. On je u Novi Beograd došao kako bi radio sa mlađim kategorijama, prihbatio je težak posao da vodi ekipu do pronalaska novog trenera. Uradio je dobar posao, dobio je sve utakmice osim one protiv Crvene zvezde. Sa njim smo u Ligi šampiona ostvarili tri pobede i on će ostati u Novom Beogradu i u nadolazećim godinama. Igor Milanović je jedan od najvećih i želim mu mnogo uspeha, sreće, lepog rada i nadam se da ćemo se u narednim mesecima radovati trofejima”, zaključio je član Uprave Novog Beograda.

Neće biti teško Milanoviću da se uklopi u novu sredinu, pošto je sa većinom igrača, ali i članovima klupske Uprave sarađivao kroz karijeru. Što u igračkim, što tokom trenerskih dana.

“Hvala Upravi klupa, Aci Šapiću i Slavku Gaku, koje znam ceo život. Hvala i Đorđu Pejčiću, direktoru kluba, hvala im što su mi omogućili da dobijem ovakvu priliku. Možda jeste neprirodno doći tri meseca pred kraj, ali nikad se nisam obazirao na periferne stvari. Motivisan sam da posle dve godine, Zvezde i one sezone kada je korona prekinula takmičenja pokažem najbolje od sebe. Novi Beograd je izrastao u jedna izvanredan klub, mislim da ima najbolje uslove na svetu koji mogu da postoje”, poručio je Igor Milanović

“TREBA DA UNIFORMIŠEM TIM, NE MORAM DA UČIM PIJETLOVIĆA KAKO SE IGRA CENTAR, NITI MANDIĆA KAKO SE ŠUTIRA”

Uverio se Igor Milanović da je organizacija na bazenu “11. april” vrhunska, kako kaže najbolja na svetu. Nije trofejnom strategu bilo potrebno previše vremena da kaže “da” i stisne ruku Aleksandru Šapiću, pokrovitelju Novog Beograda.

“Odradio sam prvi trening sa timom, koji je izvanredan. Većinu igrača poznajem i već sam sa njima radio. Sa ovakvim kvalitetom tima nemamo o čemu drugom da razmišljamo osim o pripremi utakmica i kako ćemo dobiti svaku utakmicu. Sa Šapićem sam se dogovorio za dva i po minuta vezano za sve. Željan sam rada, odmah sam prihvatio. Mogu da kažem da ću dati sve od sebe, kao i uvek”.

Igor Milanović (©VK Novi Beograd)Igor Milanović (©VK Novi Beograd)

Dobio je Milanović formiran tim, treba “samo” da mu udari finese. Grube obrade neće biti, a nije ni logično, jer je dobio tim sastavljen od zvezda. Ima neke od najboljih igrača na svetu, ali neće imati previše vremena da sve ukumponuje. Moraće da radi u hodu, ispravlja nedostatke i da Novom Beogradu fizionomiju.

“Igru Novog Beograda samo treba ustaliti. Gledao sam neke utakmice na bazenu, a one na kojima nisam bio pogledao sam na televiziji. Mislim da je Novi Beograd u nekim delovima igre pokazao izuzetnu silu, a čini mi se da su povremeno imali neke padove koje ekipa tog kvaliteta ne bi smela sebi da dopusti. Radićemo na ispravljanju toga. Sigurno ne moram da učim Duška Pijetlovića kako da igra centra ili Mandića kako da šutira. Pokušaću sa dobrom atmosferom i uniformisanjem napada i odbrane da dobijemo fizionomiju i igru po kojoj Novi Beograd treba da bude prepoznatljiv. Klub sa ovakvim kvalitetom i ljudima mora da ima fizionomiju, rekao je Igor Milanović i dodao:

“Ovi igrači su naučeni da igraju i žive sa pritiskom, a sama ova organizacija vuče pritisak. Pokušaću da ga ublažim i usmerim ih da radimo ono što je naš posao, i da uživamo u tome”.


“NOVI BEOGRAD MEĐU FAVORITIMA ZA OSVAJANJE LIGE ŠAMPIONA”

Novi Beograd je pre početka sezone proglašen kao jedan od najvećih favorita za osvajanje Lige šampiona. A, novi trener takođe ga vidi u krugu kandidata za podizanje pehara u elitnom klupskom takmičenju.

“Sigurno da je u uskom krugu kandidata za evropski tron Pro Reko, oni su uvek kandidati. Pro Reko i Olimpijakos su možda i najveći favoriti u Ligi šampiona, a i mi možemo da se umešamo. Konkurisaće i Mađari i Španci”.

Raduje Milanovića to što je srpska liga ponovo jaka i kako kaže najjača u Evropi.

“Divno je što smo dobili dva ovakva kluba kao što su Novi Beograd i Radnički. Funkcionišu na visokom nivou, radi se ozbiljno... U Novom Beogradu trenira 300 dece i imaju vrhunske uslove za napredak. Činjenica da nismo osvojili kup govori o kvalitetu Radničkog, oni iz godine u godinu sazrevaju, napreduju i odlično rade. Takože, Zvezda ima kvalitetan tim, a tu je i Partizan, koji je dosta jak. Prvi put možemo da kažemo da je srpska liga najjača u Evropi. Ne znam da li neka liga ima tri - četiri ovakva kluba”.

U samo nekoliko dana dva velika trenerska imena preuzela su Novi Beograd i Crvenu zvezdu. Igor Milanović i Dejan Savić ponovo rade u srpskom klupskom vaterpolu, a novi šef stručnog štaba Novog Beograda je na promociji poželeo sreću selektoru Srbije.

“Želim da iskoristim priliku da čestitam Dekiju Saviću, mom prijatelju, na svim ovim uspesima sa reprezentacijom. Uskočio je u jednom delikatnom trenutku da pomogne Zvezdi. Poštujem njegovu odluku. On je veliki čovek i veliki trener, želeo je da pomogne klubu u kome je radio nekoliko puta. Želim mu sve najbolje kao kolegi, gledam i dalje da nešto naučim od njega, ukradem način na koji funkcioniše i sigurno da je on najveći autoritet. Zvezdi želim sve najbolje i da izgubi od Novog Beograda”, zaključio je Igor Milanović.


tagovi

VK Novi BeogradIgor MilanovićSlavko GakAleksandar ŠapićDejan JovovićLiga šampiona u vaterpoluSuperliga Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara