Mikjeleto (©CEV)
Mikjeleto (©CEV)

Mikjeleto odigrao finale kao mator: Mislio sam da će biti pet setova

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 18:44

Tolika sigurnost na prijemu, u napadu, na servisu ne viđa se često ni kod mnogo iskusnijih igrača

U šta će izrasti Alesandro Mikjeleto - to ćemo videti u godinama koje dolaze... Pred njim su godine i godine igranja, s obzirom na to da je 2001. godište, ali već sada ljudi mogu da mu se poklone zbog svega što je uradio.

Danas je položio još jedan veliki ispit - kako sportski, tako i životni. Gubio je dva finala Lige šampiona sa Trentinom, nosio je veliko breme na leđima pred treće... Ovog puta se izborio sa pritiskom i potvrdio da je pravi vođa ekipe.

Izabrane vesti

Još u januaru je produžio ugovor sa klubom do 2027. godine, pa će nastaviti zajedno sa većim delom tima da pravi velike stvari.

U finalu protiv Jastrežebskog je odigrao kao mator. Tolika sigurnost na prijemu, u napadu, na servisu ne viđa se često ni kod mnogo iskusnijih igrača.

"Mislim da sanjam. Ovo je neverovatno, ovaj tim je neverovatan. Hvala svima, hvala navijačima koji su došli. Ne znam šta da kažem, mnogo sam srećan", rekao je neposredno posle osvajanja evropske titule Mikjeleto.

Utakmica je završena brzinski, Jastrežebski nije mogao ni do seta. Drugu godinu za redom Poljaci gube finale - prošli put su pali u taj-brejku, a sad mnogo ranije...

"Mislio sam da ćemo igrati pet setova. Dobiti njih 3:0 - mislim da je bilo nemoguće ove godine. Danas smo oigrali neverovatnu odbojku. Svi do jednog", poručio je Mikjeleto.

Mladi Italijan je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu - zabeležio je 16 poena (napad 24-13, dva asa, jedan blok). Bio je fantastičan i na prijemu.


tagovi

Alesandro MikjeletoTrentinoCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara