Gabi Gimaraeš i Milica Medved sa sudijama (©CEV)
Gabi Gimaraeš i Milica Medved sa sudijama (©CEV)

Medved: Šta da kažem za Vakif? Igraju vanserijsku odbojku - mnogo brzo, jako, fizički su spremnije od nas

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.23. | 10:14

"Prvi put nam je, pa eto da se na to izvadimo", rekla je uz osmeh kapiten Jedinstva

Dugo već srpski klubovi u suštini nemaju šta da traže u Ligi šampiona. To takmičenje predstavlja za mlađe igrače veliku školu, skuplja se dragoceno iskustvo, ali pobede svakako ne mogu da se očekuju. Klubovi mogu eventualno da se izmere sa najboljim evropskim i vide gde su u odnosu na najjače.

Sinoć je Jedinstvo imalo priliku da odmeri snage sa aktuelnim šampionom Evrope - Vakifbankom. Turski tim je pobedio maksimalnim rezultatom, ali Pazovčanke nisu bile razočarane...

Izabrane vesti

"Bilo je veoma euforično pre svega, mnoge emocije su preovladale... Igrale smo pred našom publikom Ligu šampiona prvi put. Ostavili su svi neverovatan utisak. Hvala ljudima koji su došli da nas podrže", naglasila je Milica Medved posle meča. "A šta da kažem za njih? One stvarno igraju neku vanserijsku odbojku. Mnogo brzo, mnogo jako, sve su mnogo bolje fizički spremnije od nas. To nam je bila dobra motivacija da pokažemo šta možemo. Mislim da smo mogle bolje, ali eto prvi put je pa da se na to izvadimo. Sigurna sam da će biti bolje".

Cakovićeve devojke su odlično počele utakmicu, povele su 10:7 i naterale trenera Vakifa Đovanija Gvidetija da u ranoj fazi zatraži tajm-aut.

"To je uspeh zapravo... Stvarno smo dobro otvorile taj prvi set. Čak smo i grešile, a imale smo aktivan rezultat. Smatram da ako smanjimo te greške, biće sve bolje".

Kao glavni utisak pamtiće se lep ambijent i oko 2.200 gledalaca na tribinama.

"Naša publika - deca koja su došla, sigurno da je za njih ovo događaj... Mislim za nas je, a kamoli za njih. Drago mi je što su došle da vide možda i neke svoje uzore. Iz Vakifa naravno... Možda ima i kod nas, ne kažem. Drago mi je da su svi zadovoljni i da je ovo veče proteklo kako treba", podvukla je Milica Medved.



tagovi

CEV Liga šampionaŽOK Jedinstvo Stara PazovaMilica Medvedvakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara