Nikola Matijašević (©MN Press)
Nikola Matijašević (©MN Press)

Matijašević: Žao mi je što sam se vratio u srpsku odbojku, video sam tu mračnu stranu

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 08:40

Trener Crvene zvezde se posle eliminacije ponovo vratio na sukob koji je imao sa Bojanom Janićem

Sezona je završena za Crvenu zvezdu. Borili su se crveno-beli iz sve snage, odigrali su tri meča u plej-ofu bolje nego mnoge ligaške, ali ipak nisu uspeli da prođu u polufinale. Partizan je slavio na domaćem terenu i tako večitog rivala poslao na duži odmor.

Trener Crvene zvezde Nikola Matijašević je posle majstorice izneo utiske i vratio se na neka dešavanja iz drugog duela u četvrtfinalnoj seriji.

Izabrane vesti

"Partizan je zasluženo pobedio na ovom meču, bili su bolji u napadu i na servisu. Videli smo neke limite koje moja ekipa poseduje, nažalost u nezgodno vreme. Ali, šta je tu je - samo mogu da čestitam igračima Partizana”, rekao je Matijašević.

Umesto da nastavi dalju analizu iskusni stručnjak se osvrnuo još jednom na incident koji je imao sa trenerom Partizana Bojanom Janićem.

"Nemojte se ljutiti, ali ono što će mene najviše podsećati na tromeč sa Partizanom - to je ona utakmica koju smo dobili ovde kada sam doživeo nešto što nikad nisam u životu, da mi psuju i majku i oca, da mi prete... Razgovarao sam sa advokatom. Moram da kažem jer i dalje nisam preboleo to što se desilo. Sad mi je žao donekle što sam se vratio u srpsku odbojku i na ovih pola godine".

Vidno razočaran je Matijašević završio i sezonu i ovo izlaganje za medije posle meča.

"Nažalost, video sam tu crnu i mračnu stranu. Momci koji dolaze i imaju budućnost u trenerskoj karijeri, čak i u nacionalnom timu - da rade takve stvari i da ne mogu da podnesu poraz. Mislim da je to velika katastrofa i ne znam kako može da se reši. Još jednom čestitam igračima Partizana na plasmanu. Stvarno je bilo neizvesno, tako da je možda i šteta što smo se već u ovoj fazi sreli. Ali, žreb je takav bio”, podvukao je Matijašević.

Podsetimo, crveno-beli su imali prilično turbulentan ligaški deo. Zbog slabijih rezultata su krajem decembra promenili trenera, umesto Igora Žakića došao je Nikola Matijašević. Pod komandom iskusnog stručnjaka odigrali su deset utakmica i zabeležili sedam pobeda. Između ostalog uspeli su da sruše i novosadsku Vojvodinu. Zauzeli su šestu poziciju na kraju ligaškog dela i zakazali u plej-ofu duele sa trećeplasiranim Partizanom.

Pokazali su u razigravanju čini se mnogo više nego što se to očekuje od ekipe koja stiže sa šeste pozicije, ali ipak nisu izdržali sve nalete Partizana, pa su na kraju morali da večitom rivalu čestitaju na pobedi i prolasku u polufinale. Za njih se završava još jedna sezona bez trofeja…

PIŠE: Miljana ROGAČ



tagovi

Nikola MatijaševićOK Crvena ZvezdaBojan JanićSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara