""
""

Matić posle neočekivanog poraza: Ja sam kriv!

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.01.14. | 08:07

"Promašili smo mnogo zicera, bili nervozni i napravili dve pogrešne izmene, a četiri minuta sa igračem manje zbog toga bilo je previše. Nastao je haos, ušao nam je sedmi igrač i to je to", kaže selektor Orlova

Rukometaši Srbije nisu krili razočaranje posle poraza od Rusije, a selektor Vladan Matić ocenio je da su gubitku očekivanih bodova najviše doprinele mnogobrojne greške, i njegove i njegovih izabranika.

Srbija je izgubila od Rusije sa 25:27, u drugom kolu C grupe prvenstva Evrope u Danskoj, gde brani srebrnu medalju.

Izabrane vesti

"Promašili smo mnogo zicera, bili nervozni i napravili dve pogrešne izmene, a četiri minuta sa igračem manje zbog toga bilo je previše. Nastao je haos, ušao nam je sedmi igrač i to je to. Ja sam pogrešio sa izmenama, nisam stigao da reagujem", izjavio je Matić, a prenosi sajt Rukometnog saveza Srbije.

"Prvu grešku nisam ni video da li je bila, a kod druge, Petar Nenadić je želeo da uđe pre vremena, imao veliku želju da postigne gol. Desilo se...", dodao Matić.

On je istakao da su Zelenović i Draško Nenadić "dali neku novu energiju", a da je jedna odbrana nedostajala za rezultatski priključak.

"Primili smo gol sa igračem manje i tada je trebalo da uhvatimo priključak. Dugo sam čekao da proradi prva bekovska postava, ali nije išlo, to je moja greška i preuzimam je na sebe. Nadam se da ćemo imati energije i snage da pokažemo više u narednom meču", kazao je Matić.

Nezadovoljstvo odigranim i doživljenim u „Enerdži Areni“ u Arhusu ocrtavalo se na licima srpskih reprezentativaca, Draško Nenadić je ocenio da pokušaj vraćanja u meč nije bio dovoljan, a Rastko Stojković je priznao da su Rusi zasluženo slavili.

"Bili su bolji, pobedili su. Ako ima neko bolji od nas, neka izađe na teren. Danas nismo mogli bolje i to je to, imaš 60 minuta da odigraš, mi to nismo uradili. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetnije, jer ako budemo ovako igrali protiv Francuza mi nemamo šta da tražimo", smatra Stojković.

Utakmica poslednjeg kola C grupe između Srbije i Francuske igra se u petak od 20.15 sati, takođe u Arhusu.

(foto: MN Press)


tagovi

rukomet EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara